U prethodnom periodu brojne kompanije, organizacije o pojedinci su pokazali brigu o najmlađim članovima zajednice i organizovali različite akcije za podršku deci i stvaranju mogućnosti za zdravije, srećnije i bezbrižnije detinjstvo.

Pročitajte 8 priča o akcijama za decu širom regiona i saznajte koje i sami možete podržati.

Catena Media donirala 16.900 evra za pomoć deci oboleloj od raka i retkih bolesti

Catena Media donirala je 16.900 evra za pomoć deci oboleloj od raka i retkih bolesti, a novac je raspoređen za potrebe fondacije „Norbs+” i udruženja „Zvončica”.

Zahvaljujući donaciji u vrednosti od 11.800 evra fondacija „Norbs+” je kupila tri aparata koja omogućavaju iskašljavanje i kvalitetnije uslove života korisnicima tih aparata, kao i pulsni oksimetar.

Zahvaljujući donaciji u vrednosti od 5.100 evra Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica” omogućeno je finansiranje jednog od osam apartmana koji se nalaze u Roditeljskoj kući u periodu od dvanaest meseci.

C&A Fondacija podržava SOS Dečija sela Srbija

C&A Fondacija uručila je prošle nedelje donaciju za Fondaciju SOS Dečija sela Srbija, što je nastavak podrške koju C&A Fondacija pruža SOS Dečijim selima Srbija nekoliko godina za redom.

Ova donacija će omogućiti nastavak rada Centra za podršku porodici “Putokaz” u Nišu.

Centar “Putokaz” pruža podršku socijalno ugroženim porodicama koje su u riziku od razdvajanja od svoje biološke dece, porodicama koje se pripremaju za povratak dece nakon perioda razdvajanja i hraniteljima koji pružaju alternativnu negu dece.

Donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana mleka

Kompanija Imlek  je povodom Svetskog dana mleka donirala nekoliko tona Moja Kravica proizvoda, mleka i čokoladnog mleka, Institutu za majku i dete u Beogradu, Domu za nezbrinutu decu ”Duško Radović” u Nišu, Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, kao i roditeljskim kućama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, koje su pod okriljem organizacije NURDOR.

Donacija FK Partizan za školarca sa Peštera

Fudbalski klub Partizan obezbedio je poklone za jednog od svojih najmalađih navijača, dečaka Radosava Raičevića, koji živi u selu Blato kod Sjenice.

FK Partizan je ovom mališanu obezbedio patike, perjanu jaknu, duksericu, trenerku, dres, šorc i školski pribor sa oznakama kluba, kao i društvenu igru monopol, klupski kalendar, šolje i čestitku sa potpisima igrača.

S obzirom na to da ovaj dečak živi u teškim uslovima i svakoga dana, zajedno sa bratom i sestrama pešači 11 kilometara do škole, FK Partizan pozvao je sve koji su to u mogućnosti da pomognu ovoj porodici.

Akcija pomoći za udrugu “Mali zmaj”

Henkel i Konzum, pokrenuli su zajedničku akciju, čiji je cilj podrška udrugi Mali zmaj.

Akcija traje do 24. juna i mogu je podržati svi kupci koji u Konzumovim prodavnicama kupe neki od Persil, Silan i Somat proizvoda.

Akcija “Svako dijete zaslužuje biti mali zmaj” će se nastaviti i krajem godine kako bi udruga Mali zmaj dobila punu podršku za svoj rad.

Udruga Mali zmaj, inače, kroz svoje delovanje radi na poboljšanju uslova života siromašne i nezbrinute dece. Trenutno, kroz svoje aktivnosti, ova udruga pruža pomoć za oko 150 porodica i obezbešuje školski pribor za decu, poklone za rođendane i praznike i izlete za vreme letnjih raspusta.

Donacija za onkološko lečenje dece

Načelnik primorsko-goranske Policijske uprave Tomislav Dizdar uručio je donaciju od 50.000 kuna Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Pedijatrijske klinike Rijeka.

Donacija je namijenjena za nabavku dva AV Robota, koji služe kao podrška i pomoć deci, kako bi za vreme onkološkog lečenja ostali u kontaktu sa svojim razredom, porodicom i prijateljima i lakše podneli lečenje.

Novac je prikupljen prodajom humanitarnog kalendara “Policajci – Riječki dečki 2020“.

Mliječna staza za podršku deci sa teškoćama u razvoju

Unicef Hrvatska svoju humanitarnu trku “Mliječna staza” ove godine organizuje uz pomoć mobilne aplikacije, zbog nedavne situacije sa korona virusom i bezbednosti iz dravlja potencijalnih učesnika.

Trka će biti organizovana od 5. do 20. septembra, a organizuje se sa ciljem unapređenja uslova života dece s teškoćama i promovisanja društvene inkluzije.

Tokom tih 16 dana, pojedinci, porodice, predstavnici kompanija i svi koji budu želeli da podrže akciju, moći će trčanjem da, hodanjem, vožnjom bicikla ili na bilo koji drugi način prikupljaju kilometre kako bi teškoće pretvorili u mogućnosti.

Prikupljenim sredstvima UNICEF će opremiti senzorne sobe u delovima Hrvatske gde su potrebe najveće i edukovati stručnjake koji rade na sprovođenju terapije senzorne integracije. Za više informacija posetite sajt www.mlijecnastaza.hr.

Humanitarna akcija za Petrovu bolnicu

Humanitarnu akciju “Autori za Petrovu”, organizovali suhrvatski likovni umetnici, koji su donirali svoja dela, sa ciljem prikupljanja financijskih sredstava za pomoć sanaciji Petrove bolnice u Zagrebu od posledica zemljotresa.

Do sada prikupljena financijska sredstva iznose 41.623,06 HRK, a prikupljanje donacija traje do 27. juna.

Svi koji akciju podrže mogu u okviru humanitarne tombole osvojiti neko od vrednih umetničkih dela – potrebno je samo da uplate donaciju u minimalnom iznosu od 300 KN na poseban namenski račun za akciju za akciju ''Autori za Petrovu'' (IBAN HR5323400093510978683).

Detaljne informacije pronađite na stranici autorizapetrovu.com.

Ukoliko i sami želite da pokažete humanost i solidarnost i donirate za decu kojoj je potrebna pomoć, ili za neke druge ugrožene grupe, to možete učiniti online donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke na broj 7300.