COVID-19 je i dalje jedna od najdominantnijih tema kada su u pitanju davanja za opšte dobro.

Širom regiona i u prethodnim danima organizovali smo različite akcije za podršku zajednici u borbi protiv korona virusa.

U današnjem nedeljnom pregledu vesti o davanjima pročitajte neke od priča o donacijama koje su obeležile prethodnih nekoliko dana.

CarGo obezbedio besplatne obroke za medicinske radnike

Zaposleni u servisu za dostavu CarGo batler pre nekoliko dana su dostavili više od 100 svežih i toplih obroka medicinskim radnicima u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj Areni.

Generalni direktor CarGo batlera Nikola Aćimović je izjavio je ovim povodom da je donacija medicinskim radnicima samo mali znak pažnje i sitnica u odnosu na sve ono što oni za nas rade u proteklih godinu dana.

Pored toga, iz CarGo-a su najavili da će u narednim danima organizovati besplatne vožnje do punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

Preduzetnici iz dijaspore donirali 60 respiratora zdravstvenom sistemu Crne Gore

Zdravstveni sistem Crne Gore dobio je donaciju od 60 respiratora, vrednu oko milion dolara, od privrednika iz dijaspore, poreklom iz Crne Gore, koji su želeli da ostanu anonimni.

To je najvažnija vrsta donacije koja nam je u ovom trenutku potrebna i jedini način da tehnički pospješimo sadašnje kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajno povećanje broja respiratora koje sada imamo zahvajujući ovoj donaciji, jasno je da će kvalitet zdravstvene zaštite biti značajno unaprijeđen, izjavila je povodom donacije Direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović.

Alma Ras donirala dva respiratora za UKC Tuzla

Kompanija Alma Ras uručila je donaciju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U pitanju su dva respiratora koji će biti raspoređeni u kovid bolnicama u kojima se nalaze pacijenti koji se leče od Covid-19.

Naš uspjeh se mjeri brigom prema onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, istakla je portparolka kompanije Alma Ras, Mirvana Muhović.

Hemofarm donirao 500 brzih testova trebinjskom Domu zdravlja

Kompanija Hemofarm je trebinjskom Domu zdravlja donirala 500 antigen brzih testova na korona virus.

Donirani testovi deo Hemofarmove kampanje Superheroji maske nose ispod očiju, u okviru koje se deo sredstava od prodaje probiotika odvaja za kupovinu zaštitne opreme.

 

Opština Novi Grad donirala zaštitnu opremu za borbu protiv Covida-19

Opšina Novi Grad Sarajevo isporučila je pre nekoliko dana vrednu donaciju Gradu Goražde.

U pitanju je zaštitna oprema za borbu protiv COVID-19, koju čine medicinska zaštitna odela, jednokratne zaštitne maske, rukavice, dezinfekcioni koncentrat, dezinfekciono sredstvo za ruke, pulsni oksimetar i merač pritiska sa stetoskopom.

Oprema je dodeljena Domu zdravlja Dr Isak Samokovlija, Zavodu za javno zdravstvo BPK-a, mesnim zajednicama, Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, Gradskoj upravi Goražde, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde, Domu za stara i iznemogla lica, kao i udruženjima civilnih žrtava rata, udruženjima koja okupljaju osobe sa smetnjama u razvoju, Udruženju obolelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja Biser, Udruženju penzionera, dijabetičara i za druge interventne potrebe.

Još jednom vas podsećamo i da borbu protiv posledica COVID-19 u svojim zajednicama možete poržati online donacijom na platformi Donacije.rs.