Još jednom su nas inspirisale brojne priče o tome kako zajedničkim snagama naše zajednice činimo boljim.

Samo u prethodnih nekoliko dana, zahvaljujući udruženom delovanju kompanija, organizacija i pojedinaca, nastala je nova platforma o autizmu, obezbeđena je donacija od 5.000 evra za decu obolelu od raka i pokrenut je konkurs koji će neprofitnim organizacijama iz Srbije pomoći u ostvarivanju nekih dobrih ciljeva.

Koja su još dobra dela doprinela dobrobiti zajednica širom regiona, saznajte u našem nedeljnom pregledu vesti o davanjima.

Mastercad obezbedio donaciju od 5.000 evra za NURDOR

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum počeo je u nedelju, 01. marta, humanitarnom ski trkom u organizaciji kompanije Mastercard i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, za izgradnju nove i do sada najveće NURDOR Roditeljske kuće.

U trci su učestovali partneri, predstavnici finansijskog sektora, kao i svi oni koji su želeli da daju svoj doprinos, a za svakog prijavljenog učesnika Mastercard je izdvojio novčani iznos i donirao NURDOR-u ukupno 5.000 evra.

Trku su svojim učešćem u takmičenju podržali: Sberbank, Erste banka, VIP Mobile, Payten, Nina Media, VIP Mobile i A1 Srbija,Gorska Služba spašavanja, JP Skijališta Srbije i INFO KOP.

Konkurs Telenor fondacije „Zamisli sve“

Telenor fondacija objavila je otvoreni poziv na konkurs „Zamisli sve“, čiji je cilj podizanje svesti o važnim društvenim temama, kao što su razvoj obrazovanja, socijalna inkluzija društveno ugroženih grupa, kultura i umetnost, i zaštita životne sredine.

Poziv važi za sve humanitarne i neprofitne organizacije, institucije i fondacije registrovane u Srbiji.

Rok za prijavu je 16. april 2020. godine, a osim novčane podrške u iznosu od 1.000 do 15.000 evra, Telenor će pobednicima konkurs staviti na raspolaganje i ostale neophodne resurse, kako bi projekti bili uspešno realizovani.

Za više informacija i prijavu posetite link, a za sva pitanja pišite na fondacija@telenor.rs.

Humanitarna izložba u kafeu „Šesnaest“

Humanitarna prodajna izložba slika umetnice Erne Paljevac biće otvorena u petak, 06.03, u 19h, u kafeu „16“ (Cetinjska 15a, Beograd).

Sav prihod od prodaje namenjen je Svratištu za decu Beograd.

 

 

Donacija kompanije Avon Srbija namenjena osnaživanju žena

U okviru akcije „Reci NE nasilju nad ženama“, kompanija Avon Srbija uručila je novčanu donaciju Fondu B92, za podršku i dalji razvoj projekta ONAsnaživanje.

Donacija u vrednosti 587.000 dinara je namenjena malim ženskim udruženjima „Ruke“, „Somborska dobra bašta“ i „Mitrovačka dobra bašta“, osnovanim u okviru projekta ONAsnaživanje, a u kojima rade žene sa iskustvom nasilja, kao i žene koje pripadaju nekoj od socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Uručena sredstva biće iskorišćena za nabavku materijala i opreme za unapređenje rada ovih udruženja, kao i proširenje njihovih kapaciteta.

Koncert za život za podršku Zakladi Ana Rukavina

U znak sećanja na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13. marta, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održaće se tradicionalni, jedanaesti po redu Koncert za život.

Koncert je humanitarnog karaktera, pa je deo prihoda od prodaje ulaznica namenjen za podršku Zakladi Ana Rukavina, odnosno proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručnom usavršavanju mladih lekara na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Ulaznice po ceni od 120, 150 i 180 kuna mogu se kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr.

Degordian pokrenuo novu platformu o autizmu

Agencija Degordian je sredinom februara po četvrti put organizovala projekat pod nazivom Startup in 24h. Ovogodišnji projekat imao je i humanitarni karakter, pa je u okviru njega za 24h nastala platforma za savetovanje i edukaciju roditelja dece s autizmom - sveoautizmu.com.

U realizaciji projekta volonterski su učestvovali zaposleni iz Degordianove zagrebačke, beogradske i mostarske kancelarije.

Njih 71 radili su na kreativi, brandingu, izradi web stranice, kreiranju sadržaja i izradi komunikacijske strategije. Podržale su ih i nezavisne stručnjakinje za oblast autizma.

Kako je izgledao proces izrade platforme i više detalja o ovoj akciji pročitajte na linku.

 

 

Bosnalijek podržava SOS Dječja sela BiH

Kompanija „Bosnalijek“ podržala je SOS Dječja sela BiH donacijom u iznosu 32.000 KM, a novac je namenjen pokrivanju troškova SOS porodice koju vodi SOS mama Fikreta, koja se o deci u SOS Dječjim selima BiH stara već 18 godina.

SOS Dječja sela BiH, inače, ove godine obeležavaju 26 godina rada, a podrška kompanije „Bosnalijek“ traje već 18 godina.

Pored pokrića godišnjih troškova SOS porodice, „Bosnalijek“ je u prethodnim godinama osiguravao stipendije za decu i obavljanje prakse u kompaniji za mlade, dok su zaposleni i članovi Uprave Društva kompanije su „obeležavali rođendane dece i bili podrška za sve velike i važne događaje, na način kako to čine najbolji prijatelji“, navodi se iz SOS Dječijih sela BiH.

Trinaestogodišnji dečak donirao pola metra kose za decu obolelu od raka

Trinaestogodišnji Lazar Mikić iz Prijedora, donirao je pola metra kose, sa ciljem da podrži mališane obolele za raka.

Kosu je puštao 5 godina, sa željom da je donira za izradu perika za decu obolelu od raka, što je nedavno i učinio, kada je uz podršku majke ošišao i donirao pola metra kose.