Novac koji je donirao David Šakota poslužio je za kupovinu pulsnog oksimetra za decu i odrasle, koji se koristi za merenje nivoa kiseonika u telu, kao i lepka za rane, alternativi ušivanju otvorenih rana.

Jedan od ključnih elemenata kvalitetne zdravstvene zaštite je efikasna služba hitne pomoći. Kako se nikad ne zna kome i kada ova služba može ustrebati, njeno dobro funkcionisanje ima direktan značaj za čitavo društvo.

Upravo tako je razmišljao i David Šakota, mladi preduzetnik i vlasnik restorana Peterokutna kula u Poreču, gde se iz dana u dan pripremaju kulinarski specijaliteti inspirisani jelima tradicionalne Istre. Ovaj mladić koji je na sebe preuzeo vođenje porodičnog biznisa, je bio impresioniran radom hitne službe i poželeo da im pomogne.

“Vjerujemo da je hitna pomoć jedna od najvažnijih službi u Poreču, kako za nas građane tako i za turiste. Naime unatoč svom trudu medicinskih radnika, saznali smo da postoji potreba za opremom i sredstvima i odlučili smo pomoći. Ovim putem pozivam i ostale poduzetnike da se pridruže i svojom donacijom pridonesu dobrobiti zajednice. Povod je došao kad smo vidjeli trud hitne medicinske ekipe i palo nam je na um da im na bilo koji način pomognemo i olakšamo posao”, kazao je Šakota.

Velikodušna donacija od oko 2.000 EUR (15.000 KN) omogućila je kupovinu aparata za merenje nivoa kiseonika u telu, ali i revolucionarnu tehnologiju hiruškog lepka, koji predstavlja alternativu tradicionalnim šavovima za rane. Naravno, kako su ovakve povrede veoma česte kod intervencija hitne pomoći, nema sumnje da će i pacijentima i doktorima ova inovacija biti veliko olakšanje.

“Donaciju smo iskoristili na najbolji mogući način, za kupnju pulsnog oksimetra za dijete i odraslu osobu, koji služi za procjenu razine kisika u tijelu pacijenta. Drugi dio donacije upotrijebili smo za kupnju ljepila za rane, što je relativan novitet, iako se u svijetu već desetak godina dobrano koristi i vrlo malom broju ljudi u svijetu se šivaju rane. Za 30 sekundi možemo zalijepiti ranu i krenuti u daljnje intervencije. Nema boli ni ožiljka rane, a kvaliteta zbrinjavanja je svakako bolja i puno lakša. Ljepilo, međutim, nije na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i treba ga kupiti pa smo ova sredstva iskoristili da pacijentima bude bolje”, istakla je direktorka porečke hitne pomoći Gordana Antić.

Tim Hitne pomoći je Davidu uručio zahvalnicu za ovaj gest, sa nadom da će on poslužiti kao primer ostalim preduzetnicima iz Poreča i okoline.