Prethodnih nekoliko dana obeležile su akcije, kroz koje kompanije, organizacije i građani podržavaju najmlađe članove zajednice i donacije za zdravo, srećno i bezbrižno detinjstvo mališana u regionu.

Pročitajte naše priče o davanjima za decu i saznajte koje akcije i sami možete podržati.

UNICEF Nabavlja porodične pakete za ugroženu decu

Stanovnici Beograda u avgustu će imati priliku da podrže akciju koju je pokrenuo Unicef Srbija i doniraju sredstva za nabavku 9.000 porodičnih paketa za najugroženije porodice sa decom.

Uz uplatnicu JKP "Infostan" u avgustu, stići će i namenska uplatnica UNICEF-a, na kojoj građani mogu da upišu željeni iznos donacije.

Porodični paketi se sastoje od igračaka i didaktičkog materijala, a namenjeni su za podršku zajedničke aktivnosti dece i odraslih, sa ciljem da deca uče kroz igru i da se lakše nose sa izazovima pandemije korona virusa.

Prodajom limunade prikupljali donacije za NURDOR

Nekoliko predškolaca i osnovaca iz Novog Sada organizovalo je humanitarnu akciju sa ciljem podrške Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Oni svakoga dana, uz propisane mere zaštite od koronavirusa, na Limanu 3, kod Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", od 16.30, pa do večernjih časova, prodaju limunadu, đumbirladu, čajeve, kafu i kolačiće, a sav prihod namenen je NURDOR-u.

Do sada je prikupljeno više od 30.000 dinara, a ukoliko ste iz Novog Sada i sami možete podržati ovu akciju. “Ko je rekao da ne možemo da se grlimo?” NURDOR možete podržati na još jedan način, i to kroz akciju.

“Ko je rekao da ne možemo da se grlimo?”

NURDOR možete podržati na još jedan način, i to kroz akciju “Ko je rekao da ne možemo da se grlimo?”.

 Na ovaj način, podržaćete rad ovog udruženja kroz donaciju i obradovati neku dragu osobu. Potrebno je da uplatite donaciju na NURDOR žiro račun 170-30010715000-82 (poziv na broj 1234 i svrha uplate „Paket zagrljaja“) i sačuvate dokaz o uplati.

Potom na mail beograd@nurdor.org pošaljete dokaz o uplati donacije, svoje ime i prezime i ime i prezime, adresu i kontakt telefon osobe koju želite da zagrlite.

Na adresu odabrane osobe stići će poklon paketić u kome se nalaze eko torba za kupovinu i #zagrlisnažno bedž, uz personalizovanu poruku sa vašim potpisom.

Preporučena donacija za svaki paketić je 500 dinara, a možete poručiti koliko god paketića i zagrljaja želite.

Podrška za SOS Dečija sela Srbija

Kompanije Marbo i Dr Oetker podržale su SOS Dečija sela Srbija donacijom prehrambenih proizvoda. Donacijom su podržane porodice kojima organizacija pomaže kroz Program jačanja porodica u Obrenovcu.

SOS Dečija sela Srbija podržala je i kompanija Wiko, donacijom mobilnih telefona u vrednosti od više od 280.000 RSD.

Ovi telefoni pomoći će mladima bez roditeljskog staranja da učestvuju u online edukacijama koje ova organizacija organizuje za njih, sa ciljem podrške u osamostaljivanju. Podsećamo vas da SOS Dečija sela Srbija i sami možete podržati online donacijom za kampanju koja se na našoj platformi Donacije.rs vodi sa ciljem podrške deci iz 120 najugroženijih porodica.

Paketići za decu bez roditeljskog staranja

Članice Udruženja “Sumejja”, u okviru projekta „Kuća radosti“, posetile Dom za decu bez roditeljskog staranja u Tuzli i decu koja borave u ovom domu obradovale paketićima, povodom praznika Bajrama.

Akcija podrške za decu sa smetnjama u razvoju

Humanitarna organizacija „4life“ pokrenula je kampanju za obnovu krova objekta Udruženja „Radosti druženja“, iz Bihaća, koje već 18 godina brine o deci i mladima s poteškoćama u razvoju.

Objekat u kome se nalazi udruženje i u kome nekoliko sati dnevno svakoga dana provodi oko tridesetoro dece, zbog krova koji prokišnjava, dotrajale stolarije i nedostatka izolacije, zahteva temeljnu rekonstruciju, kako bi se omogućio nesmetan rad udruženja i boravak dece kojoj udruženje pruža podršku.

Akciju možete podržati i sami donacijom na račun „4Life" u Bosni i Hercegovini: 132-260-20221387-52 Bank: "NLB BANKA" d.d. Sarajevo, uz napomenu: ( 20003 ili Radost druzenja) ili putem PayPal uplate na office@society4life.com, uz napomenu (20003 ili Radost druzenja).

Ukoliko su vas neke od ovih priča inspirisale na dobročinstvo, podsećamo vas da humanost i solidarnost sa zajednicom i sami možete pokazati online donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke bilo koje sadržine na broj 7300.