Davanja za socijalno i ekonomski najugroženije kategorije čest su vid podrške kada su u pitanju dobrotvorne akcije na Zapadnom Balkanu.

I u prethodnim danima kompanije, organizacije, pojedinci i građani su podržavali one koji trenutno žive u nepovoljnim uslovima. Za vas smo izdvojili priče o tim dobrim delima u nadi da će vas neka od njih motivisati da i sami pokažete podršku tamo gde je ona potrebna.

UNICEF i Crveni krst Srbije obezbedili pomoć za 500 najugroženijih porodica

UNICEF i Crveni krst Srbije dostavljaju finansijsku humanitarnu pomoć za 500 najugroženijih porodica u Srbiji.

Pomoć za 500 domaćinstava sa decom je usmerena na porodice iz 9 opština (Aleksandrovac, Brus, Ivanjica, Osečina, Sjenica, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Rekovac). Ova pomoć, obezbeđena je u okviru kampanje „Za 1.000 porodica sa ivice“ koja je pokrenuta prošle godine da bi se porodicama sa decom koje imaju hronični nedostatak prihoda, obezbedila finansijska sredstva da zadovolje osnovne životne potrebe i premoste zimu.

Od oktobra prošle godine, kada je pokrenuta kampanja, zahvaljujući donacijama pojedinaca i poslovnog sektora prikupljeno je 23 miliona dinara. Kompanija Catena Media je obezbedila značajnu donaciju koja je obezbedila pomoć za 300 porodica.

Kompanija Catena Media je krajem prošle godine izdvojila sredstva da podrži porodice koje žive u teškim uslovima i koje je pandemija dodatno destabilizovala, jer su prinuđeni da se dovijaju kako da obezbede hranu za decu i osnovne životne namirnice. Svesni smo da jedna kompanija sama ne može da reši problem siromaštva, ali udruženi, možemo da napravimo promenu i pomognemo deci koja žive u teškim uslovima. Ako bi se ovom apelu pridružilo još kompanija, naš bi odgovor mogao da obuhvati svih 1.000 porodica i mi pozivamo naše partnere i poslovnu zajednicu da se pridruže UNICEF-u, koji svaki put tačno identifikuje društvene potrebe koje treba zadovoljiti kroz zajedništvo, izjavio je ovim povodom Denis Ristić, generalni menadžer iz kompanije Catena Media.

Humanitarna akcija za pet socijalno ugroženih porodica iz Nikšića

Članovi Volonterskog kluba organizacije ALFA Centar uručili su humanitarnu pomoć za pet socijalno ugroženih porodica iz Nikšića i na taj način krajem februara obeležili Međunarodni dan socijalne pravde.

Raduje nas činjenica i da pored teške materijalne situacije, neki od naših sugrađana su uzeli učešće u akciji i pružili nam pomoć da obezbjedimo pet porodica sa osnovnim namirnicama, izjavila je ovim povodom Marina Došen, iz ALFA Centra.

Iz organizacije se zahvaljuju i svojim partnerima iz poslovnog sektora, kao što su IM „MINIKO“ i diskont „Popović“ koji kontinuirano podržavaju njihov rad i slične akcije i pozivaju sve sugrađane i kompanije da se uključe u njihove humanitarne akcije, kako bi zajedničkim snagama pomogli najugroženijima.

Pomoć za decu iz socijalno ugroženih porodica

Predstavnik crnogorske dijaspore, Blažo Sredanović donirao je nedavno 100 hiljada EUR za pomoć deci iz 20 socijalno ugroženih porodica sa Cetinja, sa ciljem poboljšanja uslova u kojima žive i odrastaju.

Vredna donacija za Narodnu kuhinju u Baru

Kompanija Energean Ltd. Montenegro i Ambasada Grčke u Crnoj Gori uručili su vrednu donaciju prehrambenih namernica Udruženju „Žene Bara“, sa ciljem podrške narodnoj kuhinji koju ovo udruženje vodi.

Predsednica NVU Žene Bara Ljiljana Vujović zahvalila je ovom prilikom donatorima što su prepoznali njihova nastojanja da pomognu sugrađanima koji žive u veoma teškim uslovima.

Akcija Od srca za nju za podršku ženama i devojkama slabijeg materijalnog stanja

Volonteri Udruženja Ruku na srce čertvrtu godinu zaredom pokreću projekt Od srca za nju koji za cilj ima obezbeđivanje što veće količine higijenskih potrepština za pripadnice ženskog pola slabijeg imovinskog stanja.

Svi koji su u mogućnosti, donacije higijenskih potrepština mogu dostaviti svakog radnog dana od 09 do 22č u prostorije Homework Huba (Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10 do 12 sati u Centar Ruku na srce na Dobrinji (Esada Pašalića 8).

Akciju je moguće podržati i novčanim donacijama na broj računa: 1990490056036171 (Sparkasse Bank, primalac: Udruženje Ruku na srce, svrha uplate: Projekat Od srca za nju).

Rok za prikupljanje svih priloga je 11. mart 2022. godine.

Topliji domovi za socijalno ugrožene porodice širom BiH

Zahvaljujući velikodušnim donacijama ljudi koji su se proteklih meseci odazvali akciji Udruženja Pomozi.ba, nabavljeno je 1.095 metara drva i 182 tone briketa za socijalno ugrožene porodice širom BiH.

Vrednost ove donacije iznosi 208.072 KM, a zahvaljujući njoj toplije kuće su dobile porodice u u Kantonu Sarajevo, Zvorniku, Tuzli, Konjicu, Ugljeviku, Zenici, Bihaću, Varešu, Kalesiji, Prnjavoru, Živinici, Cazini, Maglaju, Travniku, Zavidoviću, Kaknju, Doboju, Kiseljaku, i Brčkom.

U sklopu ove akcije, posebnu kampanju pokrenuli smo za žene žrtve porodičnog nasilja, koje su jedno vrijeme boravile u sigurnim kućama u BiH, te koje nisu ekonomski osnažene za samostalan život. Donirajući im ogrjev tokom hladnih zimskih dana, olakšali smo im nove životne početke van sigurnih kuća, poručuju iz Udruženja "Pomozi.ba".

Prepoznajte i sami potrebe u svojoj zajednici i odgovorite na njih podrškom. Podsećamo vas da je jedan od načina za to online donacija za neku od kampanja na Donacije.rs.