U prethodnom periodu brojne kompanije, organizacije i pojedinci organizovali su različite akcije sa ciljem podrške deci. Neke od njih odnosile su se na polazak u školu, neke su namenjene za decu iz najugroženijih kategorija, a neke su još uvek aktuelne pa ih i sami možete podržati.

Akcija „Podrži đake – podrži škole“

Jedna akcija koju već večeras možete podržati jeste ulična akcija „Somborac vas crta“, koja je deo velike akcije prikupljanja sredstava pod nazivom „Podrži đake, podrži škole“.

Večerašnja ulična akcija održava se u Novom Sadu, od 18 do 20 časova, na početku Zmaj Jovine ulice (ispred broja 2).

Poznati karikaturista Marko Somborac će na licu mesta, za svakoga ko bude želeo da donira sredstva za podršku nabavci maski za učenike i dezinfekcionih sredstava za škole širom Srbije, nacrtati portret - karikaturu.

Oni koji nisu iz Novog Sada ili ne mogu da učestvuju u večerašnjoj uličnoj akciji, svoju podršku mogu dati online donacijom za kampanju „Podrži đake – podrži škole“, koju Društvo za održivu budućnost – Koraci vodi na našoj platformi Donacije.rs, sa ciljem nabavke zaštitnih maski za 60.000 učenika i dezinfekcionih sredstava za 100 škola na teritoriji cele Srbije.

Čitajte i podržite decu sa smetnjama u razvoju

Književnica Katarina Krstajić objavila je nedavno knjigu za decu pod nazivom „NMVZ“.

Osim što je namenjena deci i tinejdžerima, ova knjiga ima i humanitarni karakter, jer će, odlukom autorke, 200 dinara od svakog prodatog primerka biti donirano Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici.

Potražite svoj primerak u knjižarama širom Srbije i podržite decu koja borave u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Lovefest donirao zaštitne maske osnovcima u Vrnjačkoj Banji

Lovefest je dvema školama u Vrnjačkoj Banji donirao zaštitne maske za sve osnovce.

Kako navode, želeli su da na ovaj način podrže svoju zajednicu, motivišu druge da učine isto i simbolično obeleže 15 godina postojanja.

 Iz organizacije poručuju da će Lovefest i dalje pomagati u prevenciji pandemije koronavirusa, kako bi se lokalna samouprava što efikasnije i sigurnije izborila sa preprekama na koje nailazi.

Donacija školskog pribora za dve škole u Nišu

Osnovna i srednja škola ,,Carica Jelena“ i specijalna škola sa domom učenika ,,Bubanj“, koje se nalaze u niškoj opštini Palilula dobile su donaciju u vidu školskog pribora od udruženja Federacije romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

Predstavnik ovog udruženja, Nebojša Saitović, najavio je da će udruženje u narednom periodu uputiti donacije i drugim školama.

Banka Intesa podržava SOS Dječija BiH

Intesa Sanpaolo Banka BiH je, u saradnji sa kompanijama Visa i Svjetlostkomerc, odlučila da olakša pripremu za polazak u školu dečacima i devojčicama koji odrastaju u SOS Dječijim selima BIH, a koji po prvi put kreću u školu i njihovim porodicama iz SOS Dječijih sela, donirajući školski pribor i opremu, kao i četiri laptopa.

Decu koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH i sami možete podržati online donacijom na sajtu organizacije.

Dresovi poznatih sportista za pomoć deci

Humanitarno udruženje "Djeca djeci" ove sedmice prikuplja novčana sredstva za decu kojoj je njihova pomoć potrebna, a u akciju su se uključili i poznati hercegovački sportisti, koji su donirali svoje dresove za humanitarnu aukciju.

Svi koji su zainteresovani mogu učestvovati u aukciji na Facebook stranici udruženja.

Početna cena dresova je 100 KM, a trenutno su na licitaciji dres Mijata Gaćinovića koji je fudbaler nosio kao reprezentativac Srbije i dres Tijane Bošković koji je odbojkašica je nosila kao reprezentativka Srbije.

Aukcija traje do 13.09, a celokupan iznos namenjen je za podršku socijalno ugroženoj deci kojoj udruženje pruža podršku.

Humanitarna organizacija ”Humanity first” donirala školski pribor za decu iz socijalno ugroženih porodica

Humanitarna organizacija „Humanity first“ donirala je školski pribor za decu iz socijalno ugroženih porodica iz Opštine Maglaj, sa ciljem da najugroženijoj deci početak nove školske godine učini lepšim i lakšim.

Donacija je deo projekta „Znanje je svjetlost“, u okviru koga organizacija deli školski pribor deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im to priušte.

Nadamo se da vas je neka od ovih priča motivisala na solidarnost i dobročinstvo, koje možete pokazati podrškom za neku od akcija koje su aktuelne ili online donacijom za neku od aktuelnih kampanja na našoj platformi Donacije.rs.