Svetski dan prava deteta obeležen je 20. novembra, a u prethodnim danima pojedinci, organizacije, kompanije i građani kroz donacije, humane gestove i različite akcije podržavali su upravo najmlađe članove zajednice.

Pročitajte najvažnije vesti o davanjima za zdravlje, obrazovanje, dobrobit i bolju budućnost dece u regionu i ne zaboravite da i sami možete podržati decu obolelu od raka i to donacijom svojih koraka.

Novosađanin donirao vikendicu za mališane obolele od raka

Zahvaljujući jedinstvenom, humanom gestu Novosađanina Zorana Kocića, koji je svoju vikendicu od 100 kvadrata donirao udruženju NURDOR, mališani oboleli od raka, kojima ovo udruženje pruža podršku, imaće priliku da borave u prirodi tokom lečenja i u periodu oporavka.

Ugovor o donaciji simbolično je potpisan na Svetski dan dobrote, a kako zbog Zoranove bolesti u vikendici niko nije boravio poslednjih 9 godina, sledeći korak je renoviranje, kako bi deca u njoj mogla da borave.

U uređivanju dvorišta pomoći će JKP "Gradsko zelenilo" iz Novog Sada, a veliki broj ljudi javio se i da volonterski pomogne u sređivanju kuće.

Ponovo aktivna aplikacija „Pruži korak“ – šetajte i pomozite deci oboleloj od raka

Svi koji budu želeli da podrže NURDOR donacijom svojih koraka, moći će to da učine uz pomoć aplikacije „Pruži korak“, koja je ponovo aktivirana 15. novembra.

Akcija će ovoga puta trajati do 31. decembra, a za svaki pređeni kilometar kompanije će donirati 10 dinara za izgradnju nove Roditeljske kuće.

Ukoliko već niste instalirali aplikaciju, to možete uraditi na ovom linku, ukoliko koristite Android, ili na ovom linku, ako koristite iPhone.

Unicef prikupio 6.907.700 dinara za unapređenje predškolskog obrazovanja

Povodom obeležavanja 30. godišnjice Konvencije o pravima deteta, Unicef Srbija organizovao je humanitarni koncert u Sava centru, na kome je 6.907.700 dinara.

Sva prikupljena sredstva namenjena su za podršku programu predškolskog obrazovanja u Srbiji, pod nazivom „Godine uzleta“, zahvaljujući kome će biti omogućeno da predškolske ustanove širom Srbije budu opremljene najnovijim didaktičkim materijalima i igračkama.

Na koncertu je nastupio dečji hor „Kolibri“, zajedno sa poznatim violinistima, Stefanom Milenkovićem i Nemanjom Radulovićem.

Pored građana, koji su prisustvovali koncertu, akciju su podržale i brojne kompanije, kao što su Vojvođanska banka, Ratko Vidović, Conpro, Fedra, Phoenix Pharma, Uniqa osiguranje, Ball Packaging i Saga.

Zlatni prijatelj koncerta je kompanija Vip mobile, srebrni prijatelj NIS, a organizaciju događaja pomogle su i kompanije: SKY MUSIC, McCANN Beograd, 365 ADS DOO.

Velika donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana prava deteta

Kompanija „Imlek“, povodom Svetskog dana prava deteta, obradovala je veliki broj mališana iz dečijih ustanova širom Srbije „Moja Kravica“ mlečnim proizvodima, rančevima i informatičkom opremom.

Mlečne proizvode „Imlek“ je donirao deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, udruženju NURDOR, Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice, Osnovnoj školi „Kralj Petar I“ iz Beograda i vrtiću „Vilenjak“ iz Novog Sada.

Pored toga, „Imlek“ je udruženju NURDOR, Prihvatilištu za decu Beograda, osnovnim školama „Kralj Petar I“ i „Vuk Karadžić“ i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu donirao računare, skenere, tablete i štampače, sa ciljem da motiviše učenike i studente, i obezbedi bolje uslove rada u školama.

Akcija doniranja kose u Sarajevu za decu obolelu od raka

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizovalo je prošle nedelje humanitarnu akciju pod nazivom „Moja kosa, tvoja kosa“, u okviru koje su prikupljane donacije kose za izradu perika za decu koja su u toku lečenja izgubila svoju kosu.

Akciju, koja je održana u Sarajevo City Centru, podržao je veliki broj žena i devojčica koje su čekale u redu da donacijom svoje kose podrže decu koja se leče od raka.

Prikupljena je 461 donacija, a pored volontera i donatora, akciju su podržali i brojni frizerski saloni, koji su besplato šišali donatore, kompanije koje su podržale organizaciju događaja i glumica Amra Džeko, ambasadorka projekta.

Zaposleni iz Pivare Skoplje obradovali mališane bez roditeljskog staranja

Pivara Skoplje već neko vreme podržava organizaciju SOS Dečija sela u Severnoj Makedoniji.

U susret praznicima, zaposleni u ovoj kompaniji volontirali su u SOS Dečijem selu, družili se sa mališanima koji u njemu odrastaju i zajedno pravili novogodišnje ukrase i čestitke.

Pored ove akcije, Pivara Skoplje podržava i mlade kojima pomažu SOS Dečija sela, kroz program „Znanje za budućnost“.

„Konzum“ i „Mastercard“ donirali 170.000 kuna za udruženje „Djeca prva“

U okviru zajedničke akcije, koju su u Hrvatskoj, od 15. oktobra do 15. novembra sproveli „Konzum“ i „Mastercard“, prikupljeno je 340.000 kuna.

Polovina sume, odnosno 170.000 kuna donirana je prošle nedelje Udruženju „Djeca prva“, koje radi na pružanju pomoći socijalno ugroženim porodicama sa decom školskog i predškolskog uzrasta, dok je druga polovina iznosa namenjena UN-ovom Svetskom programu za hranu (World Food Programme), sa ciljem osiguravanja školskih obroka u Ruandi.

Partnerstvo s Konzumom u Hrvatskoj je, inače nastavak Mastercardovih aktivnosti u okviru globalnog partnerstva sa Svetskim programom za hranu i borbe protiv gladi školske dece u svetu. Ovo je treća godina za redom u kojoj su prikupljena sredstva namenjena Udruženju „Djeca prva“.