U 2021. godini, u prilici smo da vidimo nove trendove angažovanja lokalne zajednice, potrošača i zaposlenih, kao i da sve veću pažnju društveno odgovornih kompanija privlače zelene teme.

Ipak, oblast koja je oduvek u fokusu, i koja će zauvek biti, jesu deca, kao i donacije kompanija koje su pomogle dobrobiti mališana širom Zapadnog Balkana.

Iz tog razloga, hajde da vidimo aktuelne CSR projekte koji su usmereni na izgradnju lepšeg sveta za najmlađe.

„Samsung“ podržao humanitarno–sportski događaj Gem Set Hrvatska

Kompanija „Samsung Electronics aktivno učestvuje u životu lokalne zajednice, pa je kroz svoje društveno odgovorno poslovanje prepoznala važnost i podržala ovogodišnji humanitarno–sportski događaj Gem Set Hrvatska Fondacije „Marin Čilić“, u izgradnji dva multifunkcionalna sportska igrališta za decu iz zemljotresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.

Briga za zdravlje treba da bude svačiji prioritet, a pošto je ponekad tome potrebna i dodatna motivacija, „Samsung Electronics“ je pametnim satovima podigao kvalitet svakodnevnog života, pomažući u onim dobrim izborima koji doprinose zdravlju.

„Ovo je zaista veliki događaj, a osjećaj je odličan. Iako smo prije pola godine gledali one užasne scene od petrinjskog potresa, imam osjećaj da se sada polako vraća život u ovaj grad, djeci se vraća osmijeh, a mislim da smo ga ovim događajem vratili u punom sjaju“, istakla je Kristina Čilić, supruga hrvatskog tenisera Marina Čilića.

Donacija „Oaze“ za SOS Dječija sela BiH

Kompanija „Oaza“ donirala je 1.500 EUR SOS Dječijim selima BiH, odvojivši deo budžeta namenjenog marketinškim aktivnostima i promociji reklame „Za male i velike zdrave navike“. Tim povodom, donatorski ugovor potpisali su direktor „Oaze“ Armin Hrvić i direktorka odeljenja za prikupljanje sredstva i komunikacije SOS Dječijih sela BiH Dženita Subašić- Radonić.

„Oaza i SOS Dječija sela BiH udružili su snage na istom zadatku, pomoći da djeca odrastaju u toploj i porodičnoj atmosferi. Upravo su porodična ljubav, miran san i sretna jutra poruke naše nove reklame. Promovirajući pozitivne vrijednosti izdvojili smo vlastita sredstva i podržali rad SOS Dječijih sela BiH”, izjavio je Armin Hrvić, direktor „Oaze".

Predstavnici SOS Dječijih sela BiH i kompanije „Oaza“ razgovarali su i o izazovima sa kojima se organizacija susreće, kao i o podršci prijatelja i donatora koja je neophodna za kontinuiranu brigu o deci i mladima bez roditeljskog staranja, uz obostranu želju za nastavkom saradnje.

„Miran san djeteta i sretna jutra moguća su zahvaljujući dobrim djelima! A naši prijatelji iz Oaze kampanjom za novu reklamu upravo su to i dokazali. U SOS Dječijim selima BiH djeci pružamo ljubav, podršku kako bi imali sretno i bezbrižno djetinjstvo, a to možemo samo uz pomoć naših donatora i prijatelja. Zahvaljujemo se svima koji su na društvenim mrežama dijelili video reklamu i tako bili dio ove humane priče. Vjerujemo da je ova kampanja i donacija početak novog prijateljstva sa kompanijom Oaza u kojoj su prepoznali potrebe djece i mladih i znaju da je dječiji osmijeh ipak najvažniji”, istakla je Dženita Subašić-Radonić.

Zaposleni „Coca-Cole“ uručili donaciju dečjem vrtiću u Petrinji

Veliki zemljotres koji je krajem prošle godine zadesio područje Banovine i prouzrokovao veliku materijalnu štetu, na solidarnost je podstaknuo ne samo građane Hrvatske nego i mnogih drugih zemalja.

Među njima su i zaposleni kompanije „Coca-Cola“ s područja srednje i istočne Evrope koji su prikupili 26.000 EUR. „Coca-Cola“ u Hrvatskoj je donaciju udvostručila, a iznos od 52.000 EUR gradonačelnici Grada Petrinje Magdaleni Komes i direktoki Dečjeg vrtića „Petrinjčica“ Nataši Vidović predali su zaposleni Coca-Cole u društvu hrvatskog fudbalera Luke Modrića.

Sredstva će biti iskorišćena za modularnu dogradnju dečjeg vrtića „Petrinjčica“ koji zbog oštećenja u zemljotresu nije u mogućnosti da upiše svu prijavljenu decu.

NIS: Izgradnja dečjeg igrališta i društveno odgovorni projekti

Kompanija NIS je podržala izgradnju igrališta za najmlađe građane Prokuplja, omogućujući mališanima da u centru svog grada dobiju novi kutak za igru. Novootvoreno dečje igralište opremljeno je savremenim spravama prilagođenim deci predškolskog i školskog uzrasta.

Podržavajući ovaj projekat, NIS nastavlja da neguje i partnerske odnose sa rukovodstvom Grada Prokuplja. 

Kompanija godinama unazad kroz različite društveno odgovorne projekte ulaže u unapređenje kvaliteta života građana širom Srbije. Od 2009. godine, pod sloganom „Budućnost na delu“, kompanija je uložila preko četiri milijarde dinara (prim. aut. 34 miliona EUR) u brojne društveno odgovorne projekte, istakla je predstavnica NIS-a, Bojana Radojević, a više od NIS-ovom CSR-u možete pročitati u intervjuu Vadima Smirnova za Magazin Biznis. 

Prilikom svečanog otvaranja igrališta, na platou su se mališanima pridružili i članovi Kluba volontera NIS-a, klovnovi i timovi za animaciju. Uz balone, konfete i dečje pesmice, zvanično je otvoren novi dečji kutak u Prokuplju.