Širom regiona nastavljamo da podržavamo borbu protiv korona virusa i doniramo za pomoć onima koji su najugroženiji posledicama koje izaziva COVID-19 epidemija.

Pročitajte kako kompanije, organizacije i pojedinci širom regiona pokazuju solidarnost i pružaju podršku i saznajte u koje akcije se i sami možete uključiti.

Hemofarm fondacija donirala 5 miliona dinara Vršcu i Šapcu

Donacijom u vrednosti od pet miliona dinara, Hemofarm fondacija finansijski je pomogla Vršac i Šabac, gradove u kojima se nalaze proizvodni pogoni ove kompanije, sa ciljem podrške u njihovoj borbi protiv pandemije COVID-19.

Novčana podrška gradu Vršcu, u iznosu od tri miliona dinara namenjena za pomoć osobama starijim od 65 godina, čija primanja iznose do 30.000 dinara. Ova sredstva iskorišćena su za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa za više od 6.000 socijalno ugroženih stanovnika tog grada.

Šapcu je za borbu protiv širenja korona virusa među građanima upućena pomoć u vrednosti od dva miliona dinara.

Akcija “Doniraj obrok”

JCI Novi Sad pokrenuo je humanitarnu akciju pod nazivom “Doniraj obrok“, sa ciljem da se obezbedi pomoć onima koje su epidemija korona virusa i vanredno stanje najviše pogodili.

“Doniraj obrok“ akcija omogućava da donacijom u iznosu 300 dinara jednoj osobi obezbedite obrok. Lokalni ugostitelji podržavaju akciju ovim simboličnim cenama obroka, a partnerske kurirske službe obrok besplatno nose na kućnu adresu, čak i tokom trajanja policijskog časa. Možete donirati jedan ili više obroka uplatom željenog iznosa na račun JCI Novog Sada. Nakon toga, JCI Novi Sad sredstva prosleđuje restoranima iz kojih se obroci naručuju prema slučajnom izboru, a potom i dostavljaju tamo gde su najpotrebniji.

Donaciju možete realizovati putem dinarskog računa JCI Novog Sada:

Erste Banka AD Novi Sad 340-0000000027416-35
SVRHA UPLATE: Humanitarna akcija Doniraj obrok

Ako želite da donirate iz inostranstva ili sa deviznog računa, to možete učiniti na sledeći način:

IBAN: RS35340000000002741635
SWIFT CODE: GIBARS22 (ERSTE BANKA AD NOVI SAD)
NAME: JCI NOVI SAD ADDRESS: Narodnog fronta 73, 21000 Novi Sad, Serbia

Restorani koji žele da se uključe u akciju, ili da doniraju određeni broj besplatnih obroka mogu se prijaviti na novisad@rs.jci.cc.

Za više informacija posetite sajt JCI Novi Sad.

 

 

Podeljeno 10.000 obroka za najugroženije sugrađane

Fondacija CarGo je od početka pandemije dostavila više od 10.000 besplatnih obroka najugroženijim porodicama, osobama sa invaliditetom, najstarijim sugrađanima, volonterima, ali i zaposlenima na hirurgiji u Urgentnom centru.

Kako navode iz ove fondacija, zahvaljujući restoranu, koji je želeo da donacija ostane anonimna, CarGo fondacija nastaviti da organizuje isporuku više od 300 zdravih i besplatnih obroka svakoga dana sve do kraja aktuelne krize.

Unilever donirao proizvode u vrednosti od 5 miliona dinara ustanovama u Srbiji

Kompanija Unilever donirala je proizvode brendova Domestos, Dove, Signal, Lipton i Knorr u vrednosti od gotovo pet miliona dinara brojnim ustanovama koje zbrinjavaju rizične grupe širom Srbije, a koje su pogođene pandemijom korona virusa.

Donacija je raspoređena prema prioritetima i potrebama institucija, sa ciljem da se na ovaj način podrže svi oni koji su ugroženi, kojima je pomoć neophodna, kao i oni koji se svakodnevno izlažu riziku, ali i kako bi se druge kompanije i pojedinci inspirisali da urade isto.

Sve donacije su realizovane uz podršku Fonda B92.

Donacije za SOS Dječija sela BiH

Kompanija “Bingo”, koja već sedam godina podržava SOS Dječija sela BiH uputila je donaciju u iznosu od 40.000 KM, koja je namenjena za pokrivanje godišnjih troškova SOS porodice koju vodi SOS mama Amire i za psihosocijalnu podršku fokusiranu na prevenciju akutne reakcije na stres kod dece i mladih u 28 SOS porodica.

Pored toga, kompanija je uputila dodatnu donaciju zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstva za ruke i površine u kućama za SOS porodice.

Još jednu akciju za SOS Dječija sela BiH pokrenuo je glumac Rijad Gvozden, koji je odlučio da pokloni online emitovanje predstave ovoj organizaciji. Predstava se emituje 24. aprila a uz poruku #nismosami.

Kako navodi Rijad Gvozden, ovu akciju je pokrenuo da u teškim vremenima razveseli decu i mlade koji odrastaju u SOS Dječijim selima BiH, s obzirom na to da je i sam odrastao u SOS porodici.

 

 

Mikrofin donira zaštitnu opremu bolnicama u BiH

Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ je pre nekoliko dana doniralo maske, rukavice, vizire, zaštitna odela i instrumente u više od 20 bolnica u zemlji.

U Mostaru je donacija otišla u dve ustanove – Dom zdravlja Mostar i Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“, kao i u Opću bolnicu Konjic.

Pored toga, opremu u vrednosti od 30.000 KM Mikrofin je već ranije donirao bolnicama u Mostaru, Doboju, Bihaću, Tešnju i Gračanici i domovima zdravlja u Konjicu, Mostaru, Drvaru, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Petrovcu, Maglaju, Zavidovićima, Stanarima, Prnjavoru, Derventi, Brodu, Odžaku, Modriči i Tesliću.

Fondacija tuzlanske zajednice podržava borbu protiv korona virusa

Fondacija tuzlanske zajednice obezbijedila je higijenskim sredstvima i zaštitnim maskama 13 područnih ambulanti sa područja TK. Takođe, donaciju u vidu sredstava za dezinfekciju i jednokratnih rukavica dobili su JU Centar za socijalni rad Tuzla i JU Dom zdravlja Lukavac.

Sa ciljem preventivnog delovanja i smanjena posledica pandemije korona virusa Fondacija je donirala Hitnoj službi JU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla 55 zaštitnih višekratnih odela. Ova donacija je zdravstvenim radnicima u Hitnoj službi JU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla od velikog značaja jer će na ovaj način zaštititi svoje radnike i nastaviti sa obavljanjem svakodnevnih poslova i intervencija.

 

 

Bayer donirao 50.000 eura i 8000 maski hrvatskim bolnicama

Farmaceutska kompanija Bayer donira 50.000 evra odnosno 380.000 kuna u hrvatski državi proračun, a dodatno će obezbediti i i 8000 maski hrvatskim bolnicama i medicinskom osoblju.

Pored toga, dva Bayerova zaposlena volontiraju u pozivnom centru uspostavljenom za sva pitanja građana vezana za COVID-19, a u saradnji s Hrvatskom farmaceutskom komorom i Hrvatskim crvenim križem jedan Bayerov zaposleni volontira i u osiguravanju dostave lekova građanima kojima je određena mera izolacije, koji su nepokretni, imunokompromitovani ili iz drugih razloga ne mogu doći do lekova.

 

 

Podsećamo da borbu protiv korona virusa u Srbiji možete podržati online donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke u vrednosti od 200 dinara na broj 7300.