U nedelju 30. septembra održan je Beogradski polumaraton pod sloganom Trka dobrote, a on je takođe bio povod da se prikupe sredstva za podršku istrživačkoj stanici Petnica u okviru Nacionalnog dana davanja (NDD).

Mada je napolju bilo hladnije nego što je uobičajeno za ovo doba godine, sunčan i lep dan, uz jednu sjajnju priliku za davanje, ohrabrili su oko 3.000 ljudi da učestvuje na manifestaciji koja se po 2. put održava u Beogradu.

Pored prilike da se istakne važnost zdravog načina života, trka je ove godine bila i povod da svi zainteresovani podrže rad Istraživačke stanice Petnica u okviru NDDa, inicijative koju je ove godine pokrenuo Srpski filantropski forum (SFF). Kupovinom posebnog paketa u vrednosti of 5.000 dinara, sugrađani su mogli da učestvuju na trci, a tim sredstvima podržali su i kampanju NDD.

Tim Catalyst Balkansa prisustvovao je događaju zajedno sa našim saradnicima iz Koalicije za dobročinstvo koju čine SFF, Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag Fondacija, SMart Kolektiv, Forum za odgovorno poslovanje uz podršku Privredne komore Srbije. Sa sugrađanima smo se slikali i razgovarali o inicijativi NDD, a podršku smo dobili i od gradolnačenilka Zorana Radojčića, direktora Petnice Vigora Majića, kao i naše poznate altetičakre Olivere Jevtić i muzičara Dragoljuba Đuričića.

Trka je završena, ali pravi izazov je tek pred nama. Kampanja NDD je trenutno aktivna na Donacije.rs, a preostalo je još 22 dana da se prikupi preostalih 3.991.818 RSD, koji su potrebni za kupovinu aparata spektrometra, jedinstvenog uređaja koji bi u velikoj meri obogatio programe u Petnici i podstakao rad mladih inovatora.