Bliži se kraj školske godine a maturanti svojim humanim delima pokazuju da prepoznaju potrebe drugih i svoju spremnost da se uključe i pomognu.

Godina krize je ujedno bila i godina solidarnosti, sudeći prema istraživanju koje sprovodi Catalyst Balkans „Srbija daruje 2020” koje je pokazalo da su građani i kompanije donirali više nego ranijih godina. I naši đaci učestvuju i svojim dobrim delima doprinose širenju dobročinstva i lepih primera

Maturanti XIII beogradske gimnazije doniraju za lečenje blizanaca

Maturanti XIII beogradske gimnazije su odlučili da novac od otkazane školske žurke uplate za lečenje dvoje mališana sa zdravstvenim problemima.

Đaci su odlučili da prikupljenih oko 100.000 dinara uplate Fondaciji Budi human za lečenje blizanaca Andreja i Saru Dedović čiji je život ugrožen. Ono što im može pomoći je tretman matičnim ćelijama u Rusiji. Tamo bi im regenerisali očne nerve i ostala tkiva i tako im omogućili bolje zdravlje i mogućnost za bolji život.

Na sajtu ove fondacije navodi se: đaci su odlučili da prikupljenih oko 100.000 dinara uplate Fondaciji Budi human" za lečenje blizanaca čiji je život više puta visio o koncu, a poslednja nada im je tretman matičnim ćelijama u Rusiji u gradu Ufa, gde bi im regenerisali očne nerve i ostala tkiva i time omogućili boljitak i napredak.

Maturanti Zrenjaninske gimnazije doniraju za lečenje trogodišnje devojčice

Maturanti IV-3 i IV-9 razreda Zrenjaninske gimnazije odlučili su da se ove godine odreknu maturantskih majica sa natpisom i da sredstva, namenjena za njihovu kupovinu, uplate na žiro-račun humanitarne fondacije „Budi human“, za lečenje trogodišnje devojčice Tare Stojančev.

Učenici 16 škola doniraju 146.000 dinara za lečenje od cerebralne paralize

Na humanitarnoj prodajnoj izložbi na gradskom trgu u Čačku prikupljeno je 146.500 dinara za lečenje četvorogodišnje devojčice Nađe Đerović koja boluje od cerebralne paralize.

Na humanitarnom bazaru, pod nazivom „Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu“, učestvovali su učenici iz 13 osnovnih škola iz Moravičkog okruga, tri srednje škole u Čačku – Umetničke, Tehničke i Mašinske i studenti Fakulteta tehničkih nauka.

Đaci su većinu maketa, modela i drugih radova koje su izložili i prodavali na humanitrnoj izložbi, uradili na časovima tehnike i tehnologije, na tradicionalan način, koristeći ručne alate.

Inicijativu za humanitarnu izložbu pokrenu je predsednik aktiva nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga Dragan Paripović koji je ocenio da je izložba bila veoma uspešna, da je prikupljeno 146.500 dinara koji su uplaćeni Fondaciji „Budi human“, za lečenje devojčice Nađe.

Čačani su na izložbi mogli da vide jedinstvenost predmeta tehnika i tehnologija, kreativnost učenika i kolegijalnost nastavnika iz aktiva, rekao je Paripović novinarima.

Niški učenici skupljaju novac za lečenje drugarice

U okviru obeležavanja dana škole i zelene nedelje učenički parlament niške škole „Mija Stanimirović” organizovao je humanitarnu akciju prikupljanja električnog otpada kako bi ujedinjeni pomogli školskoj drugarici Nataliji i njenoj mlađoj sestri Ivi da ozdrave.

Za one koji se nisu priključili akciji, mogu to da učine preko fondacije Budi human ili kroz druge akcije koje njeni vršnjaci sve češće organizuju.

 

 

 

 

A evo jednog predloga kako možete da pomognete našim đacima širom Beograda da dobiju radni prostor po njihovoj meri. Na našoj platformi Donacije.rs pokrenut je pilot projekat „Učionica kakvu želim“ koji ima za cilj da se deca kroz praktičan rad upoznaju sa osnovama preduzetništva koristeći model grupnog finansiranja i prikupe sredstva za opremanje svojih učionica.

U projektu učestvuje deset odeljenskih zajednica iz deset beogradskih osnovnih škola, uzrasta od 1. do 4. razreda.

Deca su sama rekla šta žele, kako bi volela da opreme svoje učionice, a onda su uz pomoć svojih učiteljica napravila mali finansijski plan i izračunala koliko ta ideja košta. Nakon toga, deca su osmislila kampanju gde su objasnila zašto je njihova ideja važna, kako bi prikupila novac od potencijalnih donatora. U znak zahvalnosti, deca su osmislila i simbolične nagrade za sve podržavaoce.

Podržite neku od njihovih ideja i omogućite im učionicu kakvu žele!

Nadamo se da vas je neka od ovih priča inspirisala da se i sami aktivirate i uključite za neke dobrotvorne ciljeve.

Takođe, jedan od načina da podržite ostvarenje dobrih ciljeva u svojim zajednicama online donacija za neku od kampanja na platformi Donacije.rs.