Македонските граѓани можат да донесат продавници хуманитарна помош Biokosmos на повеќе од 10 локации во Скопје, Велес, Охрид и Битола. Луѓето се бара да се донесе конзерва храна, облека, лекови и хигиенски средства, а со тоа им помогне на бегалците кои се во транзит низ Македонија.