Lufta kundër KOVID-19 vazhdon, me aktorë të ndryshëm në komunitetet filantropike në të gjithë rajonin që e mbështesin atë në mënyra të shumta.

Në këtë tekst, do të mësoni se si në ditët e mëparshme i kemi mbështetur komunitetet tona që të tejkalojnë efektet negative të koronavirusit.

Donacione nga L’Oréal dhe Fondacioni i Princeshës Katherine

Fondacioni HRH Crown Princess Katherine dhe L’Oréal Balkans kanë siguruar 2,000 mjete pastruese për duart dhe 1000 maska ​​mbrojtëse kirurgjikale për studentët e tetë shkollave në të gjithë Serbinë.

Vlera totale e këtij donacioni është pothuajse gjysmë milioni dinarë (4,000 EURO).

Me një përgjigje urgjente ndaj nevojave të studentëve, prindërve të tyre dhe stafit mësimdhënës, Fondacioni i HRH Crown Princess Katherine dhe L’Oréal Balkans kanë dhuruar më parë produkte pastruese për duar për më shumë se 3,000 nxënës në 10 shkolla në Serbi.

Ndihmë për Spitalin KOVID në Kragujevac

Fondacioni HRH Crown Princess Katherine dhe Anka Erne, një filantrop nga SH.B.A., kanë dhuruar ndihmë për spitalin KOVID në Kragujevac.

Falë ndihmës së tyre, ky spital pranoi donacione në formë të vitaminës D dhe Zink me vitaminë C, në vlerë totale prej më shumë se 190,000 RSD (2,000 USD).

Falë Anka Erne, e cila ka mbështetur për vite me radhë iniciativat në Serbi dhe angazhimin e Fondacionit të HRH Crown Princess Katherine, spitali në Kragujevac më parë gjithashtu ishte pajisur me pajisje dhe ilaçe në vlerën totale prej mbi 800,000 RSD (7,000 EUR).

Qytetarët e Çaçak-ut ri paguajnë huanë e shtëpisë për mjekun e tyre i cili vdiq nga KOVID-19

Qytetarët e Çaçakut kanë organizuar një aksion humanitar për të shlyer huanë për strehim të marrë nga Slobodan Blagojeviç, një mjek lokal i cili vdiq nga KOVID-19 një muaj më parë.

Brenda 20 ditësh u mblodhën gjithsej 25,000 EUR, dhe familja e mjekut thotë se kjo mbështetje është e pakrahasueshme.

Blagojeviç ishte një specialist i mjekësisë emergjente, i cili vdiq në fund të dhjetorit në moshën 41 vjeçare në një klinikë në Beograd, pasi u trajtua për KOVID-19 për 15 ditë. Gjatë epidemisë së koronavirusit, ai ishte shefi i spitalit provizor KOVID në sallën sportive ‘Mladost’ në Çaçak.

Fondacioni Forever Friends dhuroi për fëmijët e punonjësve të spitalit KOVID

Fondacioni Forever Friends ka dhuruar 600 pako dhuratash për fëmijët e mjekëve, infermierëve, teknikëve dhe stafit jo-mjekësor, të cilët, prej muajsh, po ndihmojnë me përkushtim pacientët e KOVID në Qendrën Spitalore Klinike Universitare ‘Dr. Dragisha Mishoviç - Dedinje’.

Vitin e kaluar, ky fondacion dhuroi 100,000 EUR për Fondin Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore për luftën kundër KOVID-19, 20,000 EUR për Kryqin e Kuq të Malit të Zi për blerjen e ventilatorëve dhe në mes të janarit të vitit 2021, ata shpërndanë pajisje spitalore, maska mbrojtëse dhe pako dhuratash në Spitalin e Përgjithshëm të Berane.

Donacion për Kryqin e Kuq të Malit të Zi

LDS Charities i ka dhuruar 64,000 maska kirurgjikale Kryqit të Kuq të Malit të Zi.

Ky ishte dhurimi i tretë i maskave, ku dy të mëparshmit përfshinin 24,000 maska që u shpërndanë në të gjithë Malin e Zi përmes organizatave lokale të Kryqit të Kuq. Kjo shpërndarje e fundit e maskave më tej do t'u dërgohet organizatave të Kryqit të Kuq në të gjitha komunat e Malit të Zi për t'iu shpërndarë përfituesve të tyre, si dhe vullnetarëve dhe punonjësve, të cilët ofrojnë ndihmë të drejtpërdrejtë ditore për njerëzit e prekur nga epidemia KOVID-19.

Dhurim për punonjësit e mjekësisë

Faleminderit për kujdesin dhe sakrificën tuaj të pakursyer në luftën kundër koronavirusit dhe për guximin e jashtëzakonshëm që keni treguar gjatë gjithë kësaj kohe. Këto ishin fjalët që përdori FABRIKA COFFEE për të falënderuar punonjësit mjekësorë për kujdesin dhe sakrificën e tyre në luftën kundër koronavirusit.

Kompania i ka dhuruar pako dhuratash nga produktet e tyre Qendrës Klinike Universitare të Republikës së Serbisë dhe Qendrës Shëndetësore në Banja Luka.

Pomozi.ba dhe UniCredit Bank dhurojnë për pensionistët në Bosnjë dhe Hercegovinë

Organizata humanitare Pomozi.ba dhe UniCredit Bank kanë nisur një iniciativë të përbashkët në të cilën ata shpërndanë 78,245 maska mbrojtëse për pensionistët në të gjithë Bosnjën dhe Hercegovinën.

Nisma mbështeti 15,649 pensionistë që së bashku me pensionin e tyre të dhjetorit morën edhe maska  nga punonjësit e Bankës UniCredit.

Maskat i'u shpërndanë pensionistëve në Çapljina, Stolac, Tomislavgrad, Posushje, Gornji Vakuf, Fojnica, Jajce, Prozor-Rama, Bugojno, Kiseljak, Breza, Varesh, Olovo, Velika Kladusha, Sanski Most, Gradaçac, Lukavac, Graçanica, Srebrenik, Zhivinice, Kalesija, Orashje, Odzhak, Brçko, Prijedor, Doboj dhe Bijeljina.

Nëse dëshironi të mbështetni komunitetet tuaja në luftën kundër KOVID-19, një nga mënyrat për ta bërë këtë është duke bërë një dhurim online në një nga fushatat në covid19.donacije.rs, ose duke dërguar një SMS në 7300.