Turqia dhe Siria u goditën nga një tërmet shkatërrues, i cili mori më shumë se 11,000 jetë, shkaktoi dëme të mëdha dhe la pasoja të rënda në jetën e popullsisë në zonat e prekura.

Si shpesh herë më parë, kur bëhet fjalë për ndihmën emergjente, ne kemi treguar se filantropia, solidariteti dhe humanizmi nuk njohin kufij dhe tashmë në rajonin tonë janë nisur aksione të shumta mbështetëse për shtresat e rrezikuara.

Në pjesën në vijim të tekstit, lexoni se si Ballkani Perëndimor po ndihmon viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri dhe zbuloni se si mund të kontribuoni që viktimat e tërmetit të marrin ndihmën që u nevojitet.

Forumi Filantropik Serb dhe Svetionik na ftojnë të bashkohemi në solidaritet me viktimat e tërmetit

Forumi Filantropik Serb dhe Svetionik nisën një fushatë në platformën Donacije.rs për ndihmë urgjente për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri.

Ju mund ta mbështesni atë me një donacion online ose pagesë në llogarinë e Forumit Filantropik Serb.

Donacionet tuaja do të mundësojnë:

 • sigurimin e ushqimit, ujit dhe ilaçeve,
 • sigurimin e strehimit dhe strehimit të përkohshëm,
 • mbështetje për më të rinjtë dhe më të rrezikuarit.

  Ju mund të mbështesni fushatën dhe të gjeni të gjitha informacionet e detajuara në linkun.

UNICEF Serbia nisi një fushatë për të ndihmuar fëmijët e prekur nga tërmeti në Turqi dhe Siri

Si në të gjitha krizat humanitare, fëmijët janë kategoria më e rrezikuar.

Për këtë arsye Unicef Serbia ka nisur një fushatë për fëmijët e prekur nga tërmeti katastrofik në këto dy shtete.

Ekipet e Unicef-it nga vende të ndryshme tashmë po ndihmojnë shtresat e rrezikuara; Unicef Serbia ka nisur një fushatë për të ndihmuar, të cilën mund ta mbështetni duke dhuruar në linkun.

Caritas Serbi po mbledh ndihma për viktimat e tërmetit

Caritas Serbia i bashkohet nismës së Caritas Internationalis për mbledhjen e fondeve për të ndihmuar viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri.

Ne simpatizojmë njerëzit, jeta e të cilëve ka ndryshuar në mënyrë dramatike në një çast, që kanë humbur të dashurit e tyre ose fati i të cilëve është ende i pasigurt. Këta njerëz kanë nevojë për ndihmë nga të gjithë ne. Të solidarizohemi dhe t'u zgjasim dorën viktimave të tërmetit në Turqi dhe Siri, thanë nga Caritas Serbi.

Ju mund të tregoni mbështetjen tuaj duke dhuruar në llogarinë 220-112163-96.

Unicef Kroacia na fton të dhurojmë për fëmijët e prekur nga tërmetet.

UNICEF Kroacia nisi gjithashtu një fushatë për të mbështetur fëmijët e prekur nga tërmetet në Turqi dhe Siri.

Ju mund të ofroni mbështetje duke dhuruar në linkun dhe donacionet tuaja do të mundësojnë si vijon:

dërgimin e ndihmës humanitare emergjente - ujë të pijshëm, ushqim, batanije, rroba të ngrohta, sende higjienike dhe ilaçe; si dhe

mbështetje psiko-sociale për fëmijët e traumatizuar nga tërmeti.

Piktori shet veprat e tij për të mbështetur shtresat e rrezikuara në Siri dhe Turqi

Piktori i shquar akademik nga Sarajeva, Xheko Hoxhiq, nisi një fushatë në Facebook ku ai shet veprat e tij për të ndihmuar viktimat e tërmeteve shkatërruese në Turqi dhe Siri.

Me këtë gjest human, ai ftoi kolegët e tij artistë që t'i bashkohen për të ndihmuar ata që kanë më shumë nevojë për ndihmë.

Shumë prej nesh nga kjo zonë morën pjesë në simpoziume në Turqi. I kërkoj kolegëve të mi ti bashkohen aksionit - shkroi Xheko.

Në më pak se 24 orë pas njoftimit, ai shiti një nga tre pikturat e ofruara (vaj në pëlhurë 100x80) nga cikli Farat e pishës së re. Piktura u shit për 2,200 KM.

Nëse edhe ju vetë dëshironi ta mbështesni këtë aksion dhe të ofroni një donacion për Sirinë dhe Turqinë duke blerë një pikturë artistike, mund ta bëni këtë në link.

Shoqata Colibri zhvillon një aksion për mbledhjen e ndihmave për fëmijët e Turqisë dhe Sirisë

Shoqata Colibri nga data 07.02.2023 deri më datën12.02.2023, nga ora 09:00 deri në orën 15:00, çdo ditë, në adresën Çemalusha nr. 3, Sarajevë, mbledh ndihma për fëmijët e Sirisë dhe Turqisë.

Lusim të gjithë prindërit dhe bashkëqytetarët tanë të sjellin batanije të ngrohta, thasë gjumi, shalle, kapele, dorashka, rroba të ngrohta dimërore, rroba të ngrohta dhe këpucë, gjithçka që dimë se i duhet çdo fëmije, sipas shoqatës.

Caritas BeH na fton të ndihmojmë viktimat në Turqi dhe Siri

Caritas-i i Bosnjës dhe Hercegovinës u bën thirrje të gjithëve që mund të ndihmojnë viktimat e tërmetit shkatërrues që goditi Turqinë dhe Sirinë.

Ju mund të kontribuoni duke paguar në llogari ose duke telefonuar në numrin humanitar 17764.

Caritas Bosnjë dhe Hercegovinë

UniCredit Bank dd Mostar

KM: Llogaria e transaksionit: 338 320 22007 22429

Llogaria valutore: IBAN BA39 338 060 48937 86133

KODI SWIFT: UNCRBA 22

Shënimi: Për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri.

Fushata mbështetëse e shoqatës Pomozi.ba mblodhi më shumë se gjysmë milioni KM në 24 orë

Një organizatë humanitare Pomozi.ba njoftoi se brenda 24 orëve nga publikimi i apelit, ata siguruan rreth 500,000 KM për të ndihmuar viktimat në Siri dhe Turqi dhe se gjysma e kësaj shume u mblodh falë thirrjeve në numrin humanitar 17006.

Aksioni po vazhdon akoma dhe ju mund ta përkrahni me donacione online, duke telefonuar në numrin humanitar, apo duke kryer pagesën në një nga llogaritë e shoqatës.

Shoqata “Pomozi.ba”, përveç mbledhjes së fondeve, grumbullon edhe donacione me veshje dimërore, batanije, dhe gjëra të tjera të nevojshme për qytetarët e prekur nga tërmeti në Turqi dhe Siri.

Në ambientet e “Pomozi.ba”, në adresën Dr. Fetaha Beçirbegoviqa 8, pranohen donacione si të batanije, thasë të gjumit, rroba dimërore, këpucë, produkte higjienike, pelena dhe gjëra të tjera të nevojshme për foshnjat, tha në një intervistë për Anatolia, Maja Arslanagiq, PR e kësaj shoqate.

Donacionet pranohen çdo ditë nga ora 08:00 deri në orën 17:00. deri të shtunën, 11 shkurt.

Qytetarët e Novi Pazarit mbledhin ndihma humanitare për Turqinë

Qytetarët e Novi Pazarit gjithashtu organizuan grumbullimin e ndihmave humanitare për popullatën e prekur nga tërmeti shkatërrues në Turqi.

Aksioni, i cili zhvillohet nën kujdesin e vetëqeverisjes lokale dhe Kryqit të Kuq, organizohet në Dom omladine nga ora 9 deri në orën 18, ku janë të përfshira edhe organizatat humanitare Otvorena ruka dhe Sevap.

Në marrëveshje me Ambasadën e Republikës së Turqisë në Beograd, u dorëzua një listë e artikujve të nevojshëm për t'u mbledhur.

Lista përfshin kapele, xhaketa, mushama, çizme, bluza, pantallona, doreza, shalle, çorape dhe të brendshme.

Mbledhja e ndihmave u organizua edhe në shëtitoren e qytetit nën kujdesin e organizatës Rruga e Mjedisit.

Nëse jeni në Novi Pazar, bashkohuni në aksionion duke dorëzuar gjërat e nevojshme në një nga lokacionet në periudhën e ardhshme.

Aksionit për mbledhjen e ndihmave për Turqinë i janë bashkuar edhe bletarët e Novi Pazarit, të cilët këto ditë shesin mjaltë në qendër të Novi Pazarit dhe të gjitha të ardhurat i dhurojnë për të ndihmuar qytetarët e Turqisë.

Mostari me një aksion mbështetës

Shoqata Zajedno za naš grad nga Mostari apelon për të ndihmuar qytetarët e Turqisë.

Ata e nisën aksionin në bashkëpunim me zyrën përfaqësuese të Gjysmëhënës së Kuqe të Turqisë në Bosnje dhe Hercegovinë dhe ftuan të gjithë ata që mund ta mbështesin në një nga mënyrat e mëposhtme:

 • PayPal me donacion: Llogaria PayPal e shoqatës; zajednozanasgrad1@outlook.com, (Shënimi: Ndihmë popullit të Turqisë)
 • Pagesa në llogarinë e shoqatës; 1995440041357447 Banka Sparkasse
 • Me donacion personalisht në ambientet e shoqatës në Marshala Tita 177 çdo ditë nga ora 9:00 deri në orën 13:00.

Kryqi i Kuq i Bosnjës dhe Hercegovinës ka aktivizuar një numër humanitar për të ndihmuar qytetarët e Turqisë dhe Sirisë

Kryqi i Kuq i Bosnjë dhe Hercegovinës nisi gjithashtu një aksion mbështetës për të prekurit nga tërmeti në Siri dhe Turqi. Ata lansuan numrin humanitar - 17023 duke ju thirrur për të dhuruar 2 KM.

Përveç kësaj, ju mund të dhuroni në llogarinë e Shoqatës së Kryqit të Kuq të Bosnjës dhe Hercegovinës me numër 1340011130004680, emri i bankës: ASA Banka dd Sarajevo, adresa e bankës: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë.

Kryqi i Kuq i Maqedonisë së Veriut hapi llogari për donacione për Turqinë dhe Sirinë

Në Maqedoninë e Veriut, Kryqi i Kuq i Maqedonisë gjithashtu ka hapur llogari humanitare dhe numra telefoni përmes të cilëve mund të bëhet dhurim për viktimat e tërmetit shkatërrues në Turqi dhe Siri.
Kushdo që dëshiron të dërgojë mbështetje mund ta bëjë atë në një nga mënyrat e mëposhtme:

 • Me donacion në llogarinë e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq RSM: 300000001327966, numri i taksës: 4030984271620 AD Banka Komerciale me shënim: ndihmë për popullsinë në Turqi dhe Siri.
 • duke telefonuar në numrin 143 400 të Makedonski Telekom dhe A1, dhe kështu dhuroni 100 denarë,
 • me donacion nga jashtë shtetit, sipas të dhënave të mëposhtme:

EMRI I ORGANIZATËS: KRYQI I KUQ I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT

EMRI I BANKËS: KOMERCIJALNA BANKA SHA SHKUP

ADRESA E BANKËS: Rr. ORCE NIKOLOV NR. 3, 1000 SHKUP, MAQEDONI

LLOGARIA BANKARE: 300000000000133 25730522-11

KODI SWIFT: KOBSMK2Ks

KODI IBAN: MK07300701000001228

Kryqi i Kuq i Maqedonisë së Veriut është në komunikim me Gjysmëhënën e Kuqe të Turqisë dhe Gjysmëhënën e Kuqe Arabe të Sirisë, të cilës i është ofruar menjëherë ndihma fillestare, njofton Kryqi i Kuq.

Kryqi i Kuq i Serbisë nisi një aksion për të ndihmuar popullatën e Turqisë dhe Sirisë

Edhe Kryqi i Kuq i Serbisë hapi një llogari të dedikuar për të ndihmuar popullsinë e Turqisë dhe Sirisë të prekur nga tërmeti shkatërrues.

NLB Banka Komerciale  SHA Beograd

Numri i llogarisë: 205-32824-71

Telefononi në numrin: 6046-355 0000

Sipas vlerësimeve të para të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, pasojat e tërmetit do të kërcënojnë më shumë se njëzet e tre milionë njerëz në të dy vendet, prandaj duhet të tregojmë solidaritet dhe mbështetje.

Vullnetarët nga Maqedonia e Veriut po ndihmojnë në shpëtimin e viktimave në Turqi

Një ekip minatorësh të punësuar në minierën Bulmak 2016 në Probishtip, në koordinim me Autoritetin e Mbrojtjes dhe Shpëtimit, kanë udhëtuar të martën drejt Turqisë për të ndihmuar personat e prekur nga tërmeti i fortë.

Në operacionin vullnetar të shpëtimit, përveç minatorëve, kanë udhëtuar edhe zjarrfikës nga Tetova, Gostivari, Strumica, Shkupi dhe Manastiri.

Banka Komerciale dhuron 6,000,000 denarë për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri

Banka Komerciale e Maqedonisë së Veriut do të dhurojë 6,000,000 denarë për të ndihmuar në sigurimin e ushqimit dhe mjeteve të nevojshme për banorët e mbijetuar në zonat e prekura.

Fondet do t'i dhurohen Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq.

Mendimet tona janë me familjet e viktimave të tërmeteve shkatërruese në Turqi dhe Siri, të cilëve u shprehim ngushëllimet tona më të thella dhe lutemi për shpëtimin e njerëzve ende nën rrënoja, njoftuan nga Banka Komercijale.

Halkbank Shkup dhuroi 500,000 euro për të mbështetur Turqinë

Një tjetër bankë që u solidarizua dhe dhuroi për të ndihmuar Turqinë e prekur nga tërmeti është Halkbank SHA Shkup, e cila dhuroi 500,000 euro për viktimat e tërmetit katastrofik në Turqi.

Kjo kohë është koha për të treguar humanizmin tonë ndaj popullit të Republikës së Turqisë, ku operon edhe banka jonë mëmë dhe është në një situatë jashtëzakonisht të vështirë këto ditë. “Njerëzit janë të rëndësishëm” është motoja me të cilën qeveris Halkbank, thuhet në deklaratën e bankës.

Qytetarët mbledhin ndihma, ndërsa orkestra filarmonike organizon një koncert humanitar

Në Maqedoninë e Veriut, organizohen aksione mbështetëse dhe përfshihen aktorë të ndryshëm të komunitetit filantropik.

Kështu që nga e hëna në Shkup dhe në qytetet e tjera anembanë vendit, nëpër sheshe ka pika ku grumbullohen ndihma në batanije, bluza, xhaketa, kapele, doreza, pelena, tenda dhe ngrohës.

Gjithashtu, Filarmonia njofton se të ardhurat nga biletat e shitura për koncertin Gajret, i cili do të mbahet të enjten me solistë nga Maqedonia, Turqia dhe Libani (çmimi për person është 500 denarë), do të dhurohen për të ndihmuar viktimat e tërmet katastrofik.

Sektori i korporatave në Shqipëri mbështet Sirinë dhe Turqinë

Eurosig-Insig Group dhe Uba Bank kanë ndarë 30,000 euro për të ndihmuar familjet e dëmtuara nga tërmetet shkatërruese në Turqi.

Një tjetër donacion vjen nga Vodafone Albania, e cila heq tarifat e roaming me Turqinë dhe Sirinë për periudhën 6 -13 shkurt. Gjë që mundëson thirrje dhe SMS falas për të gjithë klientët që duhet të qëndrojnë të kontakt me familjen dhe miqtë e tyre në zonat e prekura nga tërmeti shkatërrues. Ndërkohë, Fondi Humanitar i Fondacionit Vodafone Group ka bërë një donacion direkt prej 50,000 eurosh për Turqinë disa orë pas tërmetit vdekjeprurës, ndërkohë që planifikon t'i shtojë së shpejti kësaj shume 25,000 euro të tjera, të mbledhura nga kontributet e punonjësve të Vodafone. Edhe pajisjet dhe vullnetarët e Rrjetit të Emergjencave të Fondacionit Vodafone vihen në dispozicion nëse është e nevojshme.

Kryqi i Kuq Shqiptar ka nisur një fushatë për mbledhjen e fondeve

Kryqi i Kuq Shqiptar ka nisur një fushatë për mbledhjen e fondeve në mbështetje të Gjysmëhënës së Kuqe Turke dhe Gjysmëhënës së Kuqe Siriane për të ndihmuar popullatën e prekur nga tërmeti shkatërrues. Kryqi i Kuq Shqiptar ka mobilizuar të gjitha kapacitetet njerëzore në të 39 degët e tij në të gjithë vendin për të sensibilizuar komunitetet për të dhuruar vlera monetare në mënyrë që sadopak edhe Shqipëria të kontribuojë në lehtësimin e vuajtjeve njerëzore që vijnë nga kjo fatkeqësi e përgjakshme. Shumat e mbledhura nga kjo fushatë do t'i dërgohen komponentëve të Lëvizjes Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe që operojnë në Turqi dhe Siri, të cilat janë të angazhuara për të ndihmuar popullatën e prekur.

BBI Bank dhuroi 50,000 KM për të ndihmuar të prekurit nga tërmetet në Turqi dhe Siri

Një nga kompanitë që u solidarizua dhe ndau fonde për të ndihmuar Turqinë dhe Sirinë është BBI Bank, e cila dhuroi 50,000 KM.

Fondet u dhuruan nëpërmjet Bashkësisë Islame në BiH, e cila nisi një aksion të quajtur Nga Boshnjakët me Dashuri.

Shqetësimi ynë për kategoritë më të rrezikuara në shoqëri është pasojë e natyrshme e aktiviteteve tona. Shpresojmë se ky donacion do t'ua lehtësojë sadopak jetën e përditshme viktimave të tërmeteve në Turqi dhe Siri, njoftuan nga BBI Bank.

Qytetarët e Kosovës mblodhën ndihma për të ndihmuar viktimat e tërmetit

Maunja e parë me ndihma të mbledhura nga qytetarët e Kosovës niset për në Turqi. Qytetarët e komunitetit turk në Prishtinë, me organizimin e shoqatës joqeveritare “Gerçek”, kanë organizuar mbledhjen e ndihmave materiale dhe financiare për popullatën e Turqisë të prekur nga tërmetet vdekjeprurëse. I njëjti aksion është organizuar nga qytetarët e komunitetit turk në Mamushë, me organizimin e shoqatës joqeveritare “Kosova Turkleri - Insani Yardım Vakfı”.

Njëri nga iniciatorët e fushatës për grumbullimin e ndihmave, Buyar Morina, tha se në koordinim me Ambasadën e Turqisë në Kosovë, qytetarëve u është sugjeruar që të sjellin rroba, këpucë, batanije, gjëra për fëmijë dhe gjëra të nevojshme për foshnjat.

Vedat Muriqi, një futbollist i mirënjohur kosovar dhe ish-lojtar i Superligës Turke në Fenerbahçe, gjithashtu ka dhuruar 15,000 euro për tërmetin e fundit në Turqi dhe Siri.

Mbështetje simbolike erdhi edhe nga një artist nga Sarajeva Mihadat Kapetanoviç, i cili tregoi përmes ilustrimeve të tij se si ne në rajon jemi bashkuar edhe një herë në solidaritet për të ndihmuar më të rrezikuarit.

Nëse dini për ndonjë aksion solidariteti për Sirinë dhe Turqinë për të cilin nuk kemi shkruar, ju lutemi na tregoni për të përhapur historinë dhe për të ofruar sa më shumë mbështetje.

Mos harroni të ofroni ndihmë dhe solidaritet edhe ju - kur, ku dhe sa më shumë që të jetë e mundur.