Që nga fillimi i krizës KOVID-19 deri më 31 janar 2021, qytetarët, kompanitë dhe organizatat jofitimprurëse në Ballkanin Perëndimor dhuruan gjithsej 67,361,175 EURO për luftën kundër efekteve negative të KOVID-19.

Shikoni donacionet në vendet individuale në infografikët tonë dhe lexoni tregime rreth veprave të mira që synojnë të mbështesin komunitetet në rigjenerimin e COVID-19 në pasqyrën e sotme të lajmeve.

Meridianbet mbështet shëndetësinë në Mal të Zi

Një numër i madh spitalesh nëpër Mal të Zi kanë marrë donacione të ndryshme nga Meridianbet.

Qendra Klinike e Malit të Zi ka pranuar aparate EKG, aparate për matjen e presionit të gjakut dhe maska, ndërsa Klinika Ostros në Tivar ka marrë aparate për matjen e presionit të gjakut, maska dhe doreza. Për më tepër, Spitali i Bijelo Polje ka pranuar inhalator dhe monitorues të presionit të gjakut.

Përfaqësuesit e kompanisë gjithashtu kanë vizituar së fundi spitalin në Zhabljak, ku dhuruan monitorë profesional për matje të presionit të gjakut.

Siç është njoftuar, Meridianbet do të vazhdojë të ofrojë mbështetje derisa çdo qytet, spital dhe qendër shëndetësore në Mal të Zi të marrë ndihmën e nevojshme.

Donacion për Qendrën Klinike të Malit të Zi

INA-CRNA GORA ka dhuruar mbi 250 pako INA Dezinol, një dezinfektues efikas me përbërje të alkoolit etilik të denatyruar që përdoret për pastrimin e hapësirave të punës, dyshemeve dhe objekteve.

INA-CRNA GORA është një anëtar i Grupit INA, i cili ka operuar në tregun malazez për më shumë se 20 vjet dhe më parë ka dhuruar 10,000 EUR për Departamentin Kombëtar të Koordinimit për të mbështetur luftën kundër KOVID-19 në Mal të Zi.

Hemofarm vazhdon të mbështesë shëndetësinë në BH

Nisma e Hemofarm ‘Superherotë mbajnë maska nën sytë e tyre’ ka rezultuar me blerjen e 2,800 kostumeve mbrojtëse, 17,300 maska FFP2 dhe pajisjeve të tjera me vlerë totale prej 39,000 KM, për dhjetë institucione të kujdesit shëndetësor në Bosnjë dhe Hercegovinë.

Gjatë dy muajve të kësaj nisme, një pjesë e të ardhurave të realizuara nga shitja e probiotikëve u dedikuan për blerjen e pajisjeve mbrojtëse që do të dhurohen për institucionet e kujdesit shëndetësor në Bosnjë dhe Hercegovinë.

Pajisjet mbrojtëse u janë dorëzuar institucioneve të kujdesit shëndetësor në Trebinje, Bijeljina, Prijedor, Gradishka, Maglaj, Sarajevën lindore, Cazin, Doboj dhe Mostar.

Hemofarm ka njoftuar se, të motivuar nga arritjet e mëparshme, ata do të zgjasin iniciativën deri në Prill 2021 dhe se ata do të vazhdojnë të blejnë pajisje mbrojtëse për më shumë institucione të kujdesit shëndetësor në Bosnjë dhe Hercegovinë përmes alokimeve nga të ardhurat e shitjes së probiotikëve.

Donacion në vlerë prej më shumë se 106,000 HRK

Toni sh.p.k nga Donji Kraljevac ka bërë një donacion për Spitalin e Qarkut të Çakovecit në formën e një shtrati për njësinë e kujdesit intensiv, maska FFP3 me shfryrje dhe një helmet speciale kirurgjikale.

Vlera totale e këtij donacioni është 106.800 HRK, dhe Spitali shprehu falënderime për mbështetjen e ofruar "në kohërat më të vështira për shëndetësinë".

Donacion për Klinikën Universitare për Sëmundje Infektive dhe Kushte Febrile në Shkup

OKTA ka dhuruar 1,300 teste të shpejta KOVID-19 në Klinikën Universitare për Sëmundje Infektive dhe Kushtet Febrile në Shkup.

Ky është donacioni i tretë që OKTA i ka bërë Klinikës Universitare për Sëmundje Infektive dhe Kushtet Febrile në Shkup që nga fillimi i pandemisë KOVID-19, pasi ky është institucioni që trajton numrin më të madh të pacientëve KOVID-19 në Maqedoninë e Veriut.

Nëse dëshironi të mbështetni komunitetet tuaja në luftën kundër KOVID-19, një nga mënyrat për ta bërë këtë është duke bërë një dhurim online për një nga fushatat në covid19.donacije.rs, ose duke dërguar një SMS në 7300.