Prodhuesi i këpucëve Bema nga Banja Luka dhuroi këpucë në shkollën fillore Shën Sava dhe Shoqatën e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara dhe Prindërit e tyre Spark (Shoqata e fëmijëve me pengesa në zhvillim dhe prindërit e tyre Iskra).

Të premten, më 28 shtator, drejtori teknik i Bemës, Marinko Umičević dorëzoi 70 palë këpucë Bema për fëmijët në shkollë dhe ata që janë pjesë e Spark:

"Ne duam të ndihmojmë prindërit tani, në fillim të vitit shkollor, kur ata kanë shumë shpenzime në lidhje me fëmijët e tyre. Në 15 vite, Bema ka dhënë 40.000 këpucë ", tha Umičević. Krahas këpucëve Bema gjithashtu dhuroi rreth 357 EUR (KM 700) për Spark për shpenzimet e ngorhjes.

Drejtoresha e Shën Sava, Marina Ovuka, tha se 31 palë këpucë do t'u jepen fëmijëve në klasën e atyre nga Mala Novoska Rujiška, pasi familjet e tyre janë në një situatë të vështirë financiare. Kryetari i Kuvendit të Spark, Vladimir Mikić, gjithashtu falënderoi Bema për mbështetjen e tyre.

Gjatë Javës së Fëmijëve (1 deri më 7 tetor), Bema planifikon t'i japë disa palë këpucë për çerdhet, shkollat ​​dhe institucionet e tjera që punojnë me fëmijët.

Disa vjet mbrapa, kompania bëri edhe tituj ndërkombëtarë, kur u dha këpucë minatorëve kilianë që kishin kaluar më shumë se dy muaj të bllokuar në një minierë.