Mbështetja në luftën kundër efekteve negative të KOVID-19 ka vazhduar në të gjithë rajonin. Në tekstin e sotëm, do të mësoni rreth dhurimeve të janarit për luftën kundër KOVID-19.

Supermarketet PerSu dhuruan produkte në Qendrën KOVID në Suboticë

Menaxhmenti i PerSu ka dorëzuar paketat e produkteve të tyre në Qendrën KOVID në Suboticë. Në këtë mënyrë, kompania dëshironte të mbështeste mjekët dhe stafin mjekësor në luftën kundër koronavirusit.

Ky nuk është projekti i parë i tillë që PerSu ka organizuar me qëllim të ofrimit të mbështetjes për luftën kundër KOVID-19. Gjegjësisht, ata gjithashtu kanë zhvilluar dhe realizuar një sërë aktivitetesh qëllimi i të cilave ishte të stimulojnë qytetarët që t'i përmbahen masave të rekomanduara epidemiologjike dhe kështu të kontribuojnë në këtë luftë.

Raiffeisen Bank ndihmon familjet e prekura nga pandemia

Raiffeisen Bank ka mbështetur projektin ‘Rrota e Jetës’, realizuar nga fotografi Sever Zolak dhe Qendra për Integrimin e Rinisë, me qëllim për të sigurimit të mbështetjes për familjet, statusi financiar i të cilave është përkeqësuar ndjeshëm për shkak të pandemisë.

“Kam ardhur në këtë ide pasi kam lexuar një artikull në lidhje me rënien e çmimit të riblerjes së lëndës së parë sekondare. Unë telefonova Strehën dhe zbulova se një numër i madh i përfituesve të tyre fitojnë jetesën e tyre përmes riciklimit. Biçikletat e tyre janë në gjendje të tmerrshme dhe shpesh nuk funksionojnë, prandaj shpesh u duhet të marrin hua biçikleta nga njëri-tjetri”, shpjegoi Sever Zolak për cordmagazin.com.

Ideja kryesore e projektit është që të bëhen biçikleta elektrike të personalizuara të përshtatura me përmasat e trupit të përdoruesve dhe të dhurohen për familjet që jetojnë në vendbanimin rom në Beograd. Duke qenë se mbledhja dhe shitja e materialit riciklues është burimi kryesor i të ardhurave për shumicën e familjeve nga ky vendbanim, këto biçikleta elektrike do të kenë shporta riciklimi, të cilat do të kursejnë kohë dhe forcë për njerëzit që i përdorin ato.

"Pandemia ka lënë pasoja të rënda dhe është thelbësore që sa më shumë individë dhe kompani të japin kontributin e tyre në sigurimin e mjeteve shtesë të jetesës për bashkëqytetarët tanë që kanë vuajtur më shumë ato pasoja", deklaroi Katarina Gaboroviç, Drejtore e Marketingut dhe Departamentit PR i Raiffeisen Bank.

.Donacion për Spitalin Klinik Universitar në Mostar

Shoqata ‘Partnership for Health’, në bashkëpunim me organizatat dhe institucionet partnere, ka dhuruar teste për KOVID-19 dhe pajisje mbrojtëse për profesionistët mjekësorë që punojnë në Spitalin Klinik Universitar në Mostar.

Aida Kurtoviç, drejtoreshë e ‘Partnership for Health’, ka thënë në intervistën e saj për pogled.ba se ajo shpreson që pajisjet e dhuruara, testet, kompletet e pandeminë (kostum mbrojtës, maskë dhe doreza) dhe termometrat pa kontakt do të jenë të dobishme për institucionet shëndetësore .

Brenda projektit rajonal SoS të implementuar nga 'Partnership for Health', një donacion i ngjashëm iu dha gjithashtu Qendrës Klinike të Universitetit të Sarajevës dhe Spitalit 'Sveti vračevi' në Bijeljina, dhe vlera totale e pajisjeve të dhuruara ishte rreth 200,000 KM.

Donacion për Qendrën Shëndetësore në Budva

Organizata e Turizmit Budva ka dhuruar një kontejner me vlerë prej  4,000 EUR për testimet KOVID-19 në Qendrën Shëndetësore në Budva dhe 1,000 EUR për blerjen e testeve të shpejta.

Ky donacion ka qenë vendimtar për Qendrën Shëndetësore në Budva, duke u bazuar në faktin se aktualisht rreth 150 njerëz testohen aty çdo ditë.

Fondacioni Forever Friends dhuroi pajisje spitalore, maska dhe dhurata për foshnja në Spitalin Berane

Iva Baboviç, Kryetare e Fondacionit Forever Friends, ka shpërndarë pajisje spitalore, maska mbrojtëse dhe 30 dhurata për foshnjat e sapolindura në Spitalin e Përgjithshëm në Berane.

Donacioni iu dorëzua gjithashtu fëmijëve të punonjësve të spitalit dhe fëmijëve që vijnë nga familje me status të rrezikuar social që jetojnë në komunë.

Në intervistën e saj për cdm.me, Baboviç ka theksuar se, që nga themelimi, fondacioni u ka ofruar ndihmë qytetarëve të Malit të Zi.

 

Nëse dëshironi të ofroni mbështetje në luftën kundër efekteve negative të KOVID-19, ne ju kujtojmë se mund të bëni një donacion online në covid19.donacije.rs ose të dërgoni një SMS në 7300.