KOVID-19 është ende një nga temat mbizotëruese për sa i përket dhurimeve për të mirën e shoqërisë.

Në ditët e kaluara, kemi organizuar iniciativa të ndryshme në të gjithë rajonin për të mbështetur komunitetet në luftën kundër KOVID-19.

Në përmbledhjen e sotme të lajmeve javore mbi dhurimet, lexoni disa nga tregimet rreth donacioneve që janë shënuar në ditët e kaluara.

CarGo dhuroi vakte falas për punonjësit e mjekësisë

Disa ditë më parë, punonjësit e CarGo Butler u shpërndanë më shumë se 100 vakte të freskëta dhe të nxehta punonjësve mjekësorë në spitalin e përkohshëm KOVID në Arenën e Beogradit.

Me këtë rast, Nikola Açimoviç, Drejtor Ekzekutiv i CarGo Butler, deklaroi se "donacioni për punonjësit mjekësorë është vetëm një shenjë e vogël vlerësimi krahasuar me gjithçka që ata kanë bërë për ne gjatë vitit të kaluar".

Përveç kësaj, CarGo ka njoftuar që, në ditët në vijim, do të organizojë udhëtime falas deri tek pikat e vaksinimit në Panairin e Beogradit.

Sipërmarrësit nga diaspora dhuruan 60 ventilator për sistemin shëndetësor të Malit të Zi

Sistemi shëndetësor i Malit të Zi ka pranuar një donacion prej 60 ventilatorëve, në vlerë prej rreth 1 milion dollarë amerikan, nga sipërmarrësit malazezë në diasporë, të cilët dëshironin të mbeten anonim.

“Ky është lloji më i rëndësishëm i dhurimit që na duhet për momentin dhe mënyra e vetme për të përmirësuar teknikisht kapacitetet aktuale të sistemit shëndetësor të Malit të Zi. Nëse marrim parasysh rritjen e konsiderueshme të numrit të ventilatorëve që kemi tani falë këtyre donacioneve, është e qartë se cilësia e mbrojtjes shëndetësore do të përmirësohet dukshëm”, theksoi Dr. Ljiljana Raduloviç, Drejtore e Qendrës Klinike të Malit të Zi.

Alma Ras dhuroi dy ventilator  për Qendrën Klinike Universitare të Tuzllës

Alma Ras ka bërë një donacion prej dy ventilatorëve për Qendrën Klinike Universitare të Tuzllës, që do të shpërndahen në spitalet KOVID.

"Suksesi ynë matet nëpërmjet kujdesit që tregojmë për të tjerët që kanë nevojë më së shumti për ndihmën tonë", tha Mirvana Muhoviç, zëdhënëse e Alma Ras.

Hemofarm dhuroi 500 teste të shpejta për Qendrën Shëndetësore në Trebinje

Hemofarm i ka dhuruar Qendrës Shëndetësore të Trebinjës 500 teste të shpejta për KOVID.

Testet e dhuruara janë pjesë e fushatës së Hemofarm, Superherotë mbajnë maska nën sytë e tyre! në të cilën një pjesë e të ardhurave nga shitja e probiotikëve ndahen për blerjen e pajisjeve mbrojtëse.

 

 

Komuna e Novi Gradit dhuroi pajisje mbrojtëse për luftën kundër KOVID-19

Disa ditë më parë, Komuna e Sarajevës në Novi Grad ka bërë një donacion të vlefshëm për Qytetin e Gorazhdes në formë të pajisjeve mbrojtëse për luftën kundër KOVID-19, që përfshinë kostume mbrojtëse mjekësore, maska mbrojtëse, doreza, dezinfektues të koncentruar, dezinfektues për duar, impuls oksimetër dhe monitor i presionit të gjakut me stetoskop.

Pajisjet i janë dhuruar Qendrës Shëndetësore ‘Dr. Isak Samokovlija', Institutit të Shëndetit Publik Gorazhde, bashkësitë lokale, Instituti Publik Gorazhde për Rritje dhe Edukim Parashkollor, Administrata e Qytetit të Gorazhdes, Brigada Profesionale  Zjarrfikëse e Gorazhdes, Shtëpia e Pleqve, si dhe shoqatat e viktimave të luftës civile, shoqatat e njerëzve me aftësi të kufizuara në zhvillim, Shoqata e pacientëve me kancer të gjirit dhe sëmundje të tjera malinje 'Biser', Shoqata e Pensionistëve, Shoqata e Personave me Diabet dhe për nevoja të tjera urgjente.

Dëshirojmë t'ju rikujtojmë se edhe ju mund të mbështesni luftën kundër efekteve të KOVID-19 në komunitetin tuaj duke bërë një dhurim online në Donacije.rs.