Protekle nedelje na platou ispred Centra za kulturu grada Valjeva organizovana je humanitarna akcija pod nazivom „Humanitarni bazar'’.

Akcija je organizovana u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje četvorogodišnje sugrađanke Sofije Vasiljević kojoj je dijagnostikovana cerebralna paraliza.

Za samo tri sata, prikupljeno je više od 320.000 dinara, a organizatori ovog događaja su prezadovoljni odzivom svojih sugrađana, kao i velikog broja sponzora i donatora.

Inicijativa za ovu akciju potekla je od grupice Valjevki, članica fejsbuk grupe „Budi human humanitarna licitacija” koje su želele da svoje napore usmere da pomognu nekome baš u svojoj okolini. Sve je počelo od priče dve drugarice koje su odlučile da spreme kiflice i par drugih poslastica i na taj način prikupe sredstva kako bi pomogle roditeljima bolesne devojčice. Ubrzo se vest proširila, pa su im se priključile i drugarice, poznanice, a na kraju i ceo grad.

Najrazličitiji artikli našli su se na štandovima ovog specijalnog bazara - hrana, igračke, školski pribor, rukotvorine, garderoba… i skoro svi su prodati. Da bi svako mogao da da svoj doprinos, nijedan proizvod nije imao cenu, već su građani prema sopstvenim mogućnostima mogli da doniraju priloge.

Svi smo srećni što smo bili deo ove akcije kojoj je humanost na prvom mestu, pomoći jednom detetu je zaista divna stvar poručila je Jasmina Kovačević, jedna od organizatora „Humanitarnog bazara”.

Izvor: Valjevski nedeljnik „Napred“, 27. 08. 2020, strana 8