Gordana Belocić otvorila je Facebook grupu Covid 19 Novi Sad, kako bi svojim sugrađanima i medicinskom osoblju u ovom gradu omogućila pravovremenu razmenu informacija i potrebnu podršku.

Pored toga, onima kojima je to potrebno, Gordana, putem Facebook stranice Čaj sa Gocom pruža besplatnu psihološku pomoć.

Za svoj angažman nedavno je dobila i Nacionalnu nagradu za volontiranje za inovativni pristup volontiranju, koja joj je dodeljena na nedavno održanom CSR Forumu, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje.

Naša fejsbuk grupa Covid 19 Novi Sad beleži stalan rast i sada ima više od 12.000 članova. Pacijenti kažu da im se najviše dopada uređenost grupe, a sadržaj koji odobravamo se strogo kontroliše, ispričala je Gordana za portal Priče sa dušom.

Ona je 24 sata dostupna za sve koji joj se obrate, a svojim sugrađanima svakodnevno pomaže oko snalaženja u procedurama, pruža im besplatnu prvu psihoterapijsku pomoć, kao i pomoć oko korišćenja portala e-zdravlje.

Svojim aktivnostima, a naročito podizanjem morala, smanjenjem stresa, podsticanjem pozitivnog razmišljanja i širenjem nade, uspešno sam uticala na to da se ljudi osećaju da o njima neko brine, da nisu sami, da ne moraju da lutaju i da su zaštićeni, objasnila je ona za portal pricesadusom.com.

Izvor: pricesadusom.com