Na ovogodišnjem  CSR Forumu dodeljene Nacionalne volonterske nagrade pojedincima, kompanijama i organizacijama koji su se istakli u volontiranju tokom prošle godine.

Novosađanka Gordana Belocić, koja je pokrenula fejsbuk grupu “Covid 19 Novi Sad”, dobitnica je Nacionalne nagrade za inovativni pristup volontiranju koju dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.

U grupi koju je pokrenula, Novosađani već mesecima komuniciraju o virusu korona, ali i pomažu jedni drugima kada je reč o čekanju u redu ispred kovid ambulante, što dovodi i do manjeg opterećenja zdravstvenih radnika u kovid ambulantama.

Ovo je nagrada na kojoj je trebalo da budu imena i svih sjajnih žena koje rukovode ovom grupom, kojima bih mogla prepustiti potpuno vođenje grupe jer sve dišemo kao jedna, spojila nas je ova grupa i imam osećaj kao da ih znam čitav svoj život, iako se do nastanka grupe nikad nismo srele, navela je Belocić za luftika.rs, posebno se zahvalivši osobama zaposlenim u Domu zdravlja “Novi Sad”.

Novosadski volonterski servis dobio je priznanje za poseban volonterski doprinos tokom kovid krize, dok je za najbolju volontersku inicijativu proglašena fejsbuk grupa “Obrok za porodicu” u kojoj se ljudi koji mogu da kuvaju za druge i imaju resurse za to, povezuju sa porodicama koje nemaju mogućnosti da spremaju obrok svakodnevno.

Dobitnice nagrade su i Iva Gajin (21), Milica Vlatković (24), Dijana Injac (23) i Milica Miljanić (24), koje volontiraju u Centru za integraciju mladih  i u svoje slobodno vreme, sa decom romske nacionalnosti rade zadatke iz srpskog jezika i matematike, pomažu imu učenju i igraju se.

Nagradu je primila i ManpowerGroup i to za najbolji korporativni program „Poslovna inkluzija”, koji za cilj ima osnaživanje društvenih grupa radi lakšeg zapošljavanja.

CSR forum je organizovan kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID Serbia, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Ovogodišnji CSR forum su podržali Coca-Cola, Eurobank Srbija, OTP banka Srbija, Vip mobile i Elixir Zorka.

Izvor: luftika.rs