Dodelom više od 200 kilograma slanih i slatkih proizvoda deci u pet u gradskih ustanova i udruženja, još jednom je istaknut značaj humanitarne akcije „Sportom za bolje sutra“ koja obeležava tri godine postojanja. Donacija prikupljena tokom Zimskog turnira u malom fudbalu nastavlja kontinuitet ideje inicirane septembra 2018. godine potpisivanjem sporazuma o saradnji između Grada Zrenjanina, organizacije Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Saveza za školski sport, Sportskog saveza grada i Javne ustanove „Sportski objekti”.

Cilj akcije je da se na sportskim gradskim manifestacijama prikupljaju dobrovoljni prilozi u humanitarne svrhe, a dobijena sredstva se usmeravaju na poboljšanje uslova za život, obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe i podršku volonterskom servisu Crvenog krsta Zrenjanin. Prilozi se prikupljaju postavljanjem prigodne humanitarne kutije na sportskim manifestacijama tokom godine i donacijama pravnih lica. 

Septembra 2018. godine je kroz pilot-projekat tokom „Trke za srećnije detinjstvo“ i „Zrenjaninskog polumaratona“ prikupljeno 112.000 dinara.  

Takođe, iz fonda „Sportom za bolje sutra“ obezbeđeni su i brojni paketi pomoći deci korisnika Narodne kuhinje, unapređen je rad i nabavljena nova oprema za volontere te organizacije, organizovan je njihov odlazak u Zimsku školu i Omladinski kamp Crvenog krsta, a deo sredstava koji još uvek nije utrošen biće usmeren onima kojima je takva vrsta pomoći najpotrebnija.

Izvor: zrenjanin.rs