Aktorë të ndryshëm në komunitetin filantropik shpesh bashkohen në aksione të përbashkëta bamirëse për t'iu përgjigjur një nevoje në komunitetin e tyre ose për të sjellë ndryshime të shumta pozitive në të.

Këto mund të jenë aksione të kompanive dhe qytetarëve, bizneseve dhe sektorit jofitimprurës, ngjarje sportive, iniciativa të individëve dhe forma të tjera të ndryshme të përpjekjeve filantropike që tregojnë se sa e rëndësishme është të punojmë së bashku për të arritur një qëllim të mirë.

Një shembull i kësaj është fushata "Ndiqe lulediellin" e zhvilluar nga Dijamant për të dytin vit radhazi për të mbështetur personat me sindromën Down. Faktor i rëndësishëm në këtë fushatë janë qytetarët të cilët me blerjen e një prej 1.7 milionë shisheve të vajit Dijamant, e cila ka një etiketë të vizatuar nga personat me sindromën Down, po e ndihmojnë këtë aksion sepse nga çdo shishe të shitur ndahet një dinar për këtë fushatë.

Ju rikujtojmë rreth disa shembujve të aksioneve të ngjashme që mund t'i mbështesni në këtë link. Më poshtë, mund të gjeni histori më frymëzuese të përpjekjeve të përbashkëta për të mirën e përbashkët që mund të përfshiheni në mënyra të ndryshme në të gjithë Ballkanin Perëndimor.

Telekomi i Malit të Zi dyfishon donacionet e qytetarëve

Me rastin e Ditës së Tokës, e cila shënohet më 22 Prill, Telekomi i Malit të Zi ka nisur një iniciativë donatore të rëndësishme për gjelbërimin e park-pyllit të Goricës, të shkatërruar vitin e kaluar nga zjarri i madh. Kështu, të gjithë shfrytëzuesit me kontratë dhe me parapagesë të Telekomit mund të dhurojnë 1 euro përmes aplikacionit Telekom ME dhe Telekomi dyfishon çdo donacion. Paratë e mbledhura do të shkojnë për fidanë për Goricën, ndërsa përdoruesit që vendosin të dhurojnë do të marrin 1,000 pikë që mund t'i përdorin për të aktivizuar përfitime të shumta në Programin e Shpërblimit.

Kjo nismë synon të punojmë së bashku për të reduktuar efektet e dëmshme në natyrë dhe për të krijuar një mjedis më të shëndetshëm dhe më të gjelbër për të gjithë, raportojnë nga Telekomi.

Më shumë detaje rreth kësaj dhe nismave të tjera të gjelbra që Telekomi është duke i zbatuar aktualisht mund të gjeni në linkun.

Markat kroate për qytetarët e Ukrainës

Marka e bizhuterive nga Kroacia, Kraglica dhe konsumatorët e saj do të mbështesin qytetarët e Ukrainës të dëmtuar nga lufta. Gjatë muajit mars, ata ndanë 10 kn nga çdo produkt i shitur për të ndihmuar qytetarët e Ukrainës.

Ekipi që qëndron pas markës Pure Love Design kishte një mendim të ngjashëm. Ata vendosën të dhurojnë të gjitha të ardhurat nga shitja e kupave me simbolin e paqes në ngjyrat e flamurit ukrainas për të mbështetur të rrezikuarit në Ukrainë. Blini gotën tuaj sot dhe mbështesni këtë iniciativë humanitare.

Akti mbështetës u lansua edhe nga marka e bizhuterive Borboleta në bashkëpunim me Odën Kroate të Farmacistëve. Ky aksion synon të mbledhë fonde për blerjen e barnave dhe produkteve mjekësore për viktimat në Ukrainë. Me këtë rast, janë dizajnuar byzylykë për burra dhe gra me simbole të zemrës dhe paqes në ngjyrat e flamurit ukrainas, dhe të gjitha të ardhurat do të dhurohen në një llogari të dedikuar të Odës Farmaceutike Kroate për të mbështetur qytetarët e Ukrainës.

I bëjmë thirrje të gjithëve, ashtu si farmacistët kroatë, të mbështesin këtë aksion humanitar. Dua të theksoj këtë komponentë të humanizmit, sepse nuk ka akt më fisnik dhe më njerëzor se shpëtimi i jetës njerëzore dhe ne po bëjmë pikërisht këtë me këto aktivitete. Secili prej nesh kontribuon në mbrojtjen dhe ruajtjen e dy gjërave më të vlefshme përmes donacioneve; shëndetin dhe jetën e njerëzve në këto rrethana të vështira, tha Ana Soldo, kryetare e Odës Kroate të Farmacistëve.

Fushata #BeautifulInside mbi rëndësinë e shëndetit mendor

Një tjetër aksion në të cilin biznesi, sektori jofitimprurës dhe qytetarët të bashkuar në bamirësi vjen nga Kroacia.

BIPA Kroaci dhe shoqata "si jeni?" vazhdojnë të bashkëpunojnë në fushatën #BeautifulInside mbi rëndësinë e shëndetit mendor. Këtë vit, në kuadër të fushatës #BeautifulInside, ka nisur aksioni humanitar për të mbështetur punën e shoqatës "si jeni?" dhe përdoruesit e saj. Duke blerë një çantë ose fletore #BeautifulInside në çdo shitore të BIPA në të gjithë Kroacinë, BIPA do t'i dhurojë 10 kn nga çdo artikull i shitur shoqatës "si jeni?". Dhe kështu ndihmojeni atë të vazhdojë të ndihmojë klientët e saj gjatë gjithë vitit. Fushata e këtij viti do të fokusohet në tema aktuale të rëndësishme për shëndetin mendor të të gjitha moshave, si stresi në punë, body shaming, ngacmimi në internet dhe marrëdhëniet familjare.

Projekti #Beautifulinside u lansua në Mars të vitit 2021. Në vitin e parë të bashkëpunimit, shoqata, me ndihmën e fondeve të dhuruara nga BIPA dhe mbështetjen e medias, inkurajoi në mënyrë aktive përdoruesit që të kërkojnë ndihmë gjatë pandemisë dhe tërmetit.

BIPA Kroaci ka nisur edhe trajnimin profesional për punonjësit e saj për përballimin e stresit gjatë pandemisë dhe pas tërmetit, i cili do të vazhdojë edhe këtë vit. Janë duke u përgatitur materiale edukative dhe aksion humanitar nga i cili mjetet e grumbulluara do t'i dhurohen edhe shoqatës “si jeni?”. Gjithashtu, do të organizohen trajnime tematike për punonjësit e shitoreve të BIPA në bashkëpunim me shoqatën në të gjithë Kroacinë.

Ankandi humanitar i pashkëve

Sistemi arsimor Pena kreative, në bashkëpunim me Shoqatën e Prindërve, organizuan Ankandin Humanitar të Pashkëve 2022 dhe ftuan të gjitha organizatat, kompanitë dhe individët që mund të bashkohen sepse ne mund të bëjmë më shumë së bashku.

Në punëtoritë e Pashkëve, pjesëmarrësit e Penës Kreative lyen me kujdes vezë druri me dëshirën që me kontributin e tyre të ndihmojnë miqtë e tyre nga familjet e rrezikuara në shoqëri dhe veprat e tyre unike artistike do të jenë objekt i një ankandi.

Ankandi u mbajt në një formë publike dhe të qetë në ambientin e Penës kreative dhe fondet e mbledhura synonin të ndihmonin familjet me status më të rrezikuar social dhe ekonomik.

Ankandi i Pashkëve u mbështet nga organizata humanitare Naxhi Raula nga Nishi dhe iu bashkua Shkolla Artistike Nish dhe Qendra për Shërbime Sociale Mara Nish për fëmijë dhe të rinj me aftësi të kufizuara. Të gjithë pjesëmarrësit me dashuri dhe dëshirë për të ndihmuar familjet lyen vezë druri që morën pjesë edhe në konkursin e bamirësisë së këtij viti.

Të ardhurat e mbledhura në ankandin e heshtur humanitar online të vitit të kaluar u drejtuan për projektin humanitar Kolevka për Stara Planina, organizuar nga organizata humanitare Kolevka.

Fëmijët dhe punonjësit në kopshtin malazez vizatuan për fondacionin Be Human

Javën e kaluar, fëmijët nga kopshti "Ljubica Popoviq" në Podgoricë, edukatoret dhe prindërit e tyre morën pjesë në një aksion të rëndësishëm humanitar nën sloganin "Të gjithë fëmijët të jenë të shëndetshëm", në të cilin u mblodhën 6,724 euro për fëmijët - përdorues të fondacionit Be Human.

Me shumë vullnet dhe entuziazëm, më të vegjlit mësuan se sa e rëndësishme është të ndihmosh të tjerët. Aksioni u organizua më 7 prill në të gjitha njësitë arsimore dhe u parapri nga puna dhe mundimi disa ditor i fëmijëve, të cilët me ndihmën e edukatorëve bënë vepra arti.

Sipas Institucionit publik “Ljubica Popoviq”, ky aksion humanitar kishte për qëllim të zhvillojë ndjeshmërinë tek fëmijët dhe t'u tregojë atyre vlerat e vërteta që në moshë të vogël. Duke qenë se ky nuk është aksioni i tyre i parë për të ndihmuar ata që kanë nevojë, nuk do të jetë i fundit, por bëjnë të ditur se në periudhën e ardhshme, së bashku me fëmijët dhe prindërit, do të bëjnë të gjitha përpjekjet për përhapjen e vlerave të vërteta.

Turneu humanitar në Maqedoninë e Veriut për të mbështetur të rrezikuarit

MZT Aeroporti i Shkupit dhe Fondacioni “Marko Bozhinovski” nga 13 deri më 17 prill organizojnë turne humanitar, ku të gjitha të ardhurat nga biletat e shitura janë të dedikuara për përkrahjen e më të rrezikuarve.

Në këtë mënyrë, klubi ynë, së bashku me komunën e Aerodromit, do t'i bëjnë sërish nderim tifozit tonë të jashtëzakonshëm dhe kadetit dhe përfaqësuesit junior të hendbollit të Maqedonisë, i cili u nda nga jeta papritur dhjetë muaj më parë. Çmimet janë simbolike, por të mjaftueshme për të mbledhur një shumë totale solide nga i gjithë turneu, e cila do të ndihmojë ata që kanë nevojë. Klubi gjithashtu njoftoi se shuma e mbledhur do të ridrejtohet nga njerëz të fondacionit Marko Bozhinovski.

Aksioni i Klubit të Hendbollit Budva Riviera për trajtimin e djalit Fedja

Që puna humanitare funksionon me sukses me frymë sportive e vërteton edhe Klubi i Hendbollit Budva Riviera. Klubi organizoi një ndeshje humanitare me ekipin e RK Sutjeska - për të mbledhur fonde për trajtimin e djalit Fedja Alkoviq. Është e nevojshme që sa më parë të sigurohet shuma prej 300,000 euro.

Hyrja do të jetë falas, por do të vendosen kuti donatorësh dhe është një apel për të gjithë njerëzit e mirë, fqinjët tanë dhe njerëzit që kanë dëshirë të vijnë të ndihmojnë dhe të mbështesin jetën e vogëlushit, thanë nga klubi.

Merrni shëndetin në duart tuaja dhe lejoni të gjithë fëmijët të kërcejnë!

Një shembull tjetër i aktiviteteve të udhëhequra nga aktorë të ndryshëm në komunitetin filantropik është projekti Merre shëndetin në duart e tua, lejoni të gjithë fëmijëve të kërcejnë!, i cili u realizua në partneritet nga AbelaPharm dhe Fondacioni Natasa Kovacevic, me mbështetjen e qytetarëve.

Qëllimi ishte t'u sigurohej proteza dinamike fëmijëve që humbën këmbët për shkak të lëndimit ose sëmundjes. Nga data 1 dhjetor 2021 deri më 1 prill 2022, për çdo kuti të shitur me vitamina dhe minerale BiVits ACTIVA, AbelaPharm dhuroi një pjesë të mjeteve për këtë fond humanitar. Në fund të aksionit u mblodhën 1,447,860 dinarë dhe çeku iu dorëzua në mënyrë solemne fondacionit në konferencën e organizuar të martën më 12 prill në Beograd.

Është e mrekullueshme të gjesh një partner të mirë, kështu që vetë veprimi do të jetë dyfish i dobishëm, siç ishte në këtë rast. Njerëzit blenë vitaminat dhe mineralet e BiVits ACTIVA, forcuan shëndetin e tyre dhe në të njëjtën kohë bënë diçka të këndshme për të gjithë fëmijët që kanë nevojë për proteza. Dua të falënderoj AbelaPharm që e ka njohur rëndësinë e këtij projekti dhe ka marrë pjesë aktive në realizimin e tij, tha me këtë rast Natasha Kovacevic.

Blerje online dhe donacione për të mirën e përbashkët

Platforma e blerjeve online në Kosovë joy.gjirafamall.com ofron për këdo që dëshiron të dhurojë kur porosit artikuj. Me çdo blerje, ju mund të zgjidhni aksionin ose organizatën me përgjegjësi shoqërore që dëshironi të mbështesni dhe të dhuroni shumën që keni zgjedhur.

Aksioni për fëmijët me autizëm në Shqipëri

Credins Bank Albania ka mbështetur një projekt të zbatuar nga Klubi i prindërve të fëmijëve me autizëm për të zhvilluar talentin e tyre artistik. Të gjithë qytetarët që duan të mbështesin aksionin mund të dhurojnë online për një fushatë grumbullimi fondesh në platformën smile.al. Për të gjitha informacionet dhe mbështetjen, vizitoni linkun.

Shpresojmë që historitë e sotme do t'ju motivojnë të filloni një aksion për të mirën e përbashkët, ose të përfshiheni në një ekzistues, sepse vetëm së bashku mund të sjellim ndryshime reale, të shëndosha dhe pozitive në komunitetin tonë.