Tokom prošle godine neformalna grupa građana organizovala je više humanitarnih bazara u Novom Sadu kako bi pomogla bolesnoj deci za koju se skuplja novac preko Fondacije “Budi human”.

Od januara ove godine JKP “Tržnica” im je izašla u susret i od tada na Limanskoj pijaci postoji “Tezga za život”, gde se prodaju različite potrepštine za domaćinstva i rukotvorine, a sav novac od prodaje je usmeren za zdravstveno najugroženije mališane. Na prodaju su sapuni, ukrasne kutije, dekupaž, nakit, šolje i razne drugi ručno rađene predmete.

Brojni sugrađani, kao i humane iz inostranstva, doniraju za potrebe humanitarne prodaje nove igračake i stvari za kuću, koje svi koji to žele mogu kupiti po pristupačnim cenama.

Ipak, pokretači akcije kažu da su im trenutno najpotrebniji novi donatori koji bi darovali predmete za pijačnu tezgu i volonteri koji bi ih prodavali.

Princip rada je jednostavan. Trideset dana se skuplja novac za četvoro dece i na kraju se sredstva podele na četiri dela i uplate na žiro-račun svakog deteta posebno, a nakon toga se uplatnica da na uvid javnosti. Narednog meseca na red dolaze druga četiri mališana.

Prošlog meseca obezbeđeno po 26.300 dinara za Olivera, Unu, Mihaila i Anđelu, a trenutno se skuplja novac za Vukana, Andriju, Teodoru i Nedu.

Izvor: rtifm.rs