Subotički ogranak Združene akcije "Krov nad glavom" je za šest vikenda podelio nešto više od 600 obroka solidarnosti najugroženijim sugrađanima.

Sve to ne bi bilo moguće da Subotičani nisu pritekli u pomoć, stavivši na raspolaganje svoje slobodno vreme, kuvarska umeća i donacije u vidu namirnica, prevoza ili solidarnog dinara, te tako još jednom pokazali humanost na delu.

Od kraja novembra, svakog vikenda vredni volonteri ZA "Krov nad glavom" kuvaju obroke solidarnosti na prostoru Mini Jugoslavije, obezbeđujući na taj način bar jedan ručak nedeljno najugroženijim sugrađanima. Po susretu podele oko 100 do 120 obroka, a prošlog vikenda su oborili rekord, pripremivši 140 porcija đuveča sa mesom za one koji su u potrebi piše Subotica.com.

Svi koji su u mogućnosti i žele da se pridruže inicijativi "Obrok solidarnosti", bilo tako što će kuvati, raznositi hranu ili donirati namirnice, mogu da kontaktiraju subotički ogranak Združene akcije "Krov na glavom" putem Fejsbuk ili Instagram stranice, a donacije u vidu novčanih sredstva od kojih se pripremaju obroci, mogu uplatiti na:

Dinarski žiro-račun: 200-2817610101029-03 (Poštanska štedionica)
Svrha uplate: Obrok solidarnosti Subotica
Primalac: Udruženje 4. Mini Jugoslavija, Otmara Majera 10, Subotica
Šifra plaćanja: 289.

Izvor: Subotica.com