Srpski filantropski forum zaključio je, nakon razmatranja spiska prioriteta, da su trenutno najpotrebnije donacije u medicinskoj opremi, kako bi bilo moguće pružiti podršku lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju u zdravstvenim ustanovama.

Pozivamo vas da pratite Spisak Potreba za Srbiju, koji se redovno ažurira i da nam se javite ukoliko ste u prilici da donirate neka od navedenih sredstava ili opreme.

„Kada je reč o opremi, svakako su u vrhu respiratori, zaštitne hiruške maske, testovi za dijagnostiku, bezkontaktni toplomeri, kaljače, maske sa filterom ffp2 i ffp3, zaštitni viziri-naočare, creva i filteri za respiratore, jednokratni kombinezoni, monitori za respiratore, dezinfekciona sredstva…“, izjavio je Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Upravnog odbora Fonda B92, za agenciju Beta.

Tim povodom je apelovao na sve kompanije i pojedince da pokažu humanost, kako bismo zajedničkim snagama pomogli našim medicinskim radnicima.

„Svako ko raspolaže ovim proizvodima može ih i donirati ili ponuditi i za proizvodnu cenu ", kazao je on.

Matić je takođe rekao da Srpski filantropski forum i Fond B92 posreduju između donatora i institucija, nastojeći da reše i probleme sa deficitarnim proizvodima.

Srpski filantropski forum, kao i Koalicija za dobročinstvo, u proteklih desetak dana animiraju svoje članstvo u akcijama pomoći zajednici.

Samo sa pravim i aktuelnim infromacijama o potrebama moguće je očekivati da se dobročiniteljska aktivnost poveća. Sada poučeni iskustvom iz okruženja možemo imamo validan osnov za projektovanje budućih potreba.

 

Ukoliko imate neko pitanje ili neodoumicu, za više informacija možete se obratiti putem sledećih e-mail adresa: 
office@filantropskiforum.com
fond@fondb92.org

Izvor: srpskifilantropskiforum.orgdanas.rs