Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, odlučio je ličnim doprinosom da svoju podršku tokom vanredne situacije. Jedan od najuspešnijih biznismena u regionu ustupio je smeštajne kapacitete hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Kompanija će pokriti i sve prateće troškove u hotelu, čime je Kostić pokazao društvenu odgovornost i brigu o zajednici.

Kostić je svoju humanost u ključnom trenutku pokazao baš kao što je to uradio vlasnik Čelsija, Roman Abramovič. On je ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

MK Group i na druge načine postupa društveno odgovorno u ovom periodu, uključujući i donaciju od skoro 6 miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku.

Takođe, kompanije članice MK Group su u toku ove nedelje uputile donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od 4 miliona dinara za penzionere Beograda. Na ovaj način su njihovi proizvodi besplatno dostavljeni za potrebe starijih sugrađana dok borave u svojim domovima.

Miodrag Kostić je zajedno sa svojom kompanijom MK Group samo u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio preko pet miliona evra.

Izvor: blic.rs