Da li ste čuli za Somborske šnajderke?

Nastale su u junu mesecu 2020.godine, kada su se okupile za vreme vanrednog stanja i šile zaštitne maske koje su dalje besplatno distribuirale ugroženim građanima, pocijskim službenicima, zdravstvenim radnicima, centrima za socijalni rad.

Ohrabrene pozitivnim utiscima javnosti i građana, odlučile su  da osnuju  sopstvenu organizaciju i da pomognu ženama koje su žrtve porodičnog nasilja.

Do sada je kroz njihov program prošlo 15 žena. Radno angažuju 5 žena na izradi tekstilnih proizvoda, a obuke drže 2 mentorke, nekadašnje žrtve nasilja.

Činimo sve što je u našoj mogućnosti da status žrtve nasilja i ekonomski zavisne žene bude što kraći. Verujemo u snagu žena. Budite deo naše porodice, a Somborske šnajderke će vam pomoći da zaceliterane i stanete na svoje noge – kažu iz ovog Udruženja.

Kako bi proširile krug podrške i osnažile još veći broj žena, Somborskim šnajderkama je sada potrebna naša podrška, koju možemo pružiti donacijom za kampanju koju vode na platformi Donacije.rs.

Cilj im je da organizuju svoju prvu modnu reviju kako bi nabavile sredstva za obuku 10 žena širom Srbije. Planiraju da kreiraju 20 haljina i tako omoguće ženama prekvalifikaciju i ekonomsko osnaživanje – ali za to im je potrebna podrška zajednice.

Hajde da zajedno doprinesemo osnaživanju žena, sa posebnim naglaskom na one koje su izašle iz sistema institucionalne podrške, sigurnih kuća, koje su u riziku od nasilja, siromaštva i socijalne isključenosti.

Doniraj već danas za kampanju Somborskih šnajderki na Donacije.rs.

Izvor: Luftika/Donacije.rs