Veliki broj umetnika iz Sandžaka, ali i iz Kraljeva, Beograda, Negotina i Raške donirao je svoje slike kako bi pomogli bolnicama u Sandžaku i tako se priključili humanitarnoj akciji pokrenute od strane Galerije Multimedijalnog centra (MMC) i Kulturnog centra Novi Pazar.

Prošle nedelje, slike su izložene u galeriji i počela je njihova zvanična prodaja.

Prikupljeno je čak 46 umetničkih dela donacijama od 41. umetnika, što je nadmašilo sva očekivanja organizatora akcije. Cene svih slika se kreću između 100 i 300 eura u dinarskoj protivvrednosti.

Prema rečima  urednice izložbenog prostora u Multimedijalnom centru, Amre Hodžić Jejna, sva prikupljena sredstva biće usmerena za kupovinu neophodnih sredstava za bolnicu u Novom Pazaru i ostalim gradovima i opštinama, dok će slike koje se ne budu prodale biti poklonjene tim bolnicama i zdravstevnim ustanovama posle završene akcije.

Zainteresovani za kupovinu slika moći će to da učine i putem interneta, na zvaničnom sajtu Multimedijalnog centra, kao i posredstvom društvenih mreža.

Izvor: sandzakhaber.net

[23. jul 2020.]

Od trenutka objavljivanja ovog članka, za samo dva dana, skoro sva dela prikupljena u ovoj akciji su već bila rasporodata.

Već po samom otvaranju izložbe, prodato je 17 radova, a potom je MMC dobio poziv kupca iz Turske, koji je želeo da ostane anoniman, i otkupio ostatak dela na izloženih u tom trenutku. Preostale su samo još četiri umetnička dela koja su autori, afirmisani akademski slikari, naknadno poslali.

Prodajom slika u rekordnom roku prikupljeno je 866.000 dinara, koji su uplaćeni na namenski račun grada Novog Pazara u cilju pomoći Opštoj bolnici Novi Pazar i drugim opštinama u regiji u borbi protiv koronavirusa.