Novi Pazar | Giving Balkans

Novi Pazar

Srednjoškolcima sa Golije već godinama stipendijama pomažu dobrotvori iz njihovog kraja ali i dijaspore. Maturant Nikola Marković sada je, uz pomoć dobrotvora, otpočeo i svoje više obrazovanje.

Saznaj više

Tri dana nakon što mu je uručena vredna donacija iz Australije, na adresu Nikole Matkovića, đaka pešaka iz sela Vučinići kod Novog Pazara, stigla je dodatna pomoć i nova radost, ovoga puta iz Švajcarske.

Saznaj više

VIRTUS Specijalna nagrada za mlade filantropkinje pripala je Selmi Hasić Manić i Nermi Zekić Hoćanin iz Novog Pazara.

Saznaj više

Humanitarne organizacije Sevap i Otvorena ruka donirale su 140 džakova brašna za radnike Gradske čistoće.

Saznaj više

Jedanaestu godinu uzastopno, Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara sprovešće humanitarni projekat “Priključi se mreži dobra – Podeli obrok”, sa ciljem da svakog dana ovogodišnjeg Ramazana (muslimanski mesec posta) obezbedi obrok za 350 osoba, odnosno 110 novopazarskih porodica slabijeg imovinskog stanja.

Saznaj više

Volonteri Novog Pazara već mesecima su u krugu zdravstvenih ustanova gde pomažu pacijentima, ali i lekarima.

Saznaj više

Belma je stipendistkinja Fondacije Divac, koja je sa nama podelila svoju priču, kako bi motivisala svoje vršnjake, ali i starije sugrađane da se angažuju u pružanju pomoći onima kojima je podrška najpotrebnija.

Saznaj više

Predstavnici humanitarne organizacije “Put sredine” dodelili su prethodne nedelje pakete namirinica radnicima JKP “Gradska čistoća”. Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija ove organizacije,ali prva upućena radnicima "Čistoće", kako bi se zahvalili za njihovo ngažovanje tokom pandemije.

Saznaj više

Asmir Kolašinac, srpski olimpijac u bacanju kugle, od početka vanredne situacije na različite načine je pomagao narodu u Sandžaku. Međutim, od kako su članovi njegove porodice prebačeni u Novopazarsku bolnicu, Asmir je svoju energiju i vreme u potpunosti posvetio tome da na svaki mogući način pomogne ostalim pacijentima, kao i lekarima i medicinskom osoblju u junačkoj borbi za svaki život.

Saznaj više

Veliki broj umetnika iz Sandžaka, ali i iz Kraljeva, Beograda, Negotina i Raške donirao je svoje slike kako bi pomogli bolnicama u Sandžaku i tako se priključili humanitarnoj akciji pokrenute od strane Galerije Multimedijalnog centra (MMC) i Kulturnog centra Novi Pazar.

Saznaj više