Novosadsko pozorište prikupilo je 130.000 dinara na Dobrotvornom bazaru knjiga koji se održavao sve do proglašenja vanrednog stanja, a direktor tog pozorišta, Valentin Vencel, nedavno je uručio pikupljeni novac predsednici Nacionalne organizacije za retke bolesti, Ivani Badnjarević.

Direktorka navodi da je ova kampanja i podrška Novosadskog pozorišta bila od velikog značaja za organizaciju, iako je morala biti privremeno prekinuta zbog vanrednog stanja.

Primaoci donacije kažu da je od prikupljenog novca vrednija činjenica da je na ovaj način veliki broj građana saznao više o pojedincima koji boluju od retkih bolesti, jer je veoma važno podići svest pojedinaca o toj temi.

Osim novca od prodaje knjiga, 25.000 dinara sakupljeno je i od ulaznica za predstavu „Ana – impresije” koja je održana na Međunarodni dan obeležavanja retkih bolesti, 29. februara, a on je takođe poklonjen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti.

Drago nam je što smo pomogli tom našom malom humanitarnom akcijom – rekao je Vencel. – Naše pozorište pokušava da što više učestvuju u humanitarnim akcijama jer smo najsrećniji kada nekome možemo da pomognemo.

Akcija bazara knjiga će se nastaviti u Srpskom narodnom pozorištu, za vreme Sterijinog pozorja.

Novac će biti preusmeren na održavanje telefonske linije pomoći Nacionalne organizacije za retke bolesti, koju oboleli od tih bolesti i članovi njihovih porodica mogu besplatno pozvati na broj 0800/333-103.

Izvor: dnevnik.rs