Prvi kontigent od 1.000 ulaznica za humanitarni teniski događaj „Adria Tour“, koliko je  pušteno u prodaju, rasprodat je za rekordnih sedam minuta.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković okupio je vrhunske asove belog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom "Adria Tour" događaju od 12. juna do 5. jula 2020.

U organizaciji našeg šampiona, "Adria Tour" će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak. Predviđeno je da pobednik Adria Tour-a donira svu zaradu u humanitarne svrhe na adresu koju bude izabrao. Takođe, svi igrači na turniru su se odrekli nagradnih fondova u korist humanitarnih organizacija po svom izboru.

Kako su saopštili organizatori, prema podacima kompanije Ticket Vision, na čijem sajtu i blagajnama su se mogle nabaviti karte, interesovanje za turnir bilo je nezapamćeno.

Iz tog razloga, imajući u vidu mere bezbednosti i preporuke o udaljenosti od minimum jednog metra između gledalaca na sportskim događajima, organizator je odlučio da u petak u prodaju pusti još 1.000 ulaznica. To je bilo moguće zahvaljujući montažnim tribinama kojima se povećao kapacitet stadiona na 4.000 mesta za koja mogu da prime 2.000 gledalaca.

Tako će svako ko u Beogradu želi da na delu vidi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića morati da izdvoji 600 dinara, koliko košta karta za dnevni termin za subotu ili nedelju, odnosno za celodnevni program u petak, dok je večernji program tek nešto skuplji – 800 dinara.

Odluku o povoljnoj ceni ulaznica doneo je organizacioni tim „Adria Tour“ događaja, na čelu sa direktorom Đorđem Đokovićem, kako bi omogućio ljubiteljima sporta da da uživaju u jednom ovakvom turniru, a i činjenici da sredstva idu u dobrotvorne svrhe, kao što su programi ranog razvoja naše dece koje sprovodi fondacija Novak Đoković.

Da je bezbednost posetilaca i učesnika događaja prioritet govori i činjenica da će svaki gledalac na ulazu dobiti zaštitnu masku, dezinfikaciona sredstva će biti raspoređena svuda po centru, a vršiće se i dezinfekcija celog centra pre i posle svakog sportskog dogadaja.

Đoković veruje da će turniri u okviru „Adria Tour“ opravdati očekivanja publike i sportske javnosti, kako u Beogradu, tako i u ostalim gradovima širom regiona.

Izvor: studiob.rs