Mališani iz vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero iz Beograda na poziv NURDOR-a, uključili su se u akciju “Najveći crtež na svetu”.

Na ovaj način se pomaže sestrinsko udruženje NURDOR-a iz Italije, Ageop Ricerca. Ovo udruženje već godinama unazad pruža podršku NURDOR-ovom radu i omogućava da deca iz Srbije, koja idu na lečenje u Bolonju borave u njihovoj Roditeljskoj kući potpuno besplatno, sve vreme.

Pored toga, Udruženje Ageop Ricerca je omogućilo i da medicinsko osoblje iz Srbije Bolonji više puta besplatno boravi na edukacijama i praktičnim obukama.

Zbog svega toga se NURDOR uključio u akciju podrške u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za obnovu Roditeljske kuće, koja traje do proleća 2021. godine.

Osnovna ideja je da se napravi najveći crtež na svetu i prodajna izložba na trgu Piazza Maggiore u Bolonji. Prodajom crteža italijansko udruženje roditelja dece obolelih od raka nastojaće da sačuva Roditeljsku kuću - Casa Gialla (Žuta kuća), koja se nalazi u Bolonji. Upravo je to bio i razlog da zvanična boja kampanje bude žuta.

Deca koja pohađaju VOS Kreativno pero su slikala različite motive, a kreativnost su izražavala žutom bojom. Kroz učešće u ovoj humanitarnoj akciji, upoznali su se sa porukom koju ovaj projekat nosi i shvatila su važnost podrške i solidarnosti. U školskom dvorištu i prostorijama vrtića i škole obrazovnog Sistema Kreativno pero organizovano je slikanje radova, koji su potom dostavljeni na adresu NURDOR-a, odakle su poslati za Bolonju.

U istoj akciji nedavno su učestvovali i mališani iz Niša, a ukoliko ste propustili priču o tome, pročitajte je ovde.

Izvor: srbijadanas.com