Mališani sa Limana 3 u Novom Sadu već desetak dana prodaju hladne napitke, kolačiće i druge stvari koje spremaju s ljubavlju i novac zarađen od prodaje doniraju za decu obolelu od raka.

Drugari i drugarice sa novosadskog naselja Liman 3 samoinicijativno su pokrenuli akciju “Za NURDOR”, kojom zarađen novac od prodaje limunade, đumbirlade i slatkiša kod Osnovne škole Žarko Zrenjanin, doniraju Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Čitava akcija počela je skromno, da bi se vremenom sve više mališana priključilo i povećao broj posetilaca, ali i asortiman proizvoda koje prodaju.

Štand sa limunadom i đumbirladom, kafa u termosu, kakao, kolačići, sok od nane, hladan čaj, samo je deo ponude na Limanu 3, gde se svakog dana okupljaju drugari koji su odlučili da ovog leta na svoj način učine ovaj svet malo boljim i humanijim mestom.Prolaznici, komšije i roditelji kažu da im je u ovim toplim danima limunada i đumbirlada sa NURDOR-ovog štanda, pored okrepljenja, donela i veliku motivaciju da tim malim gestom svakodnevno učine jedno dobro delo.

Ovakav gest najmađih sugrađana pokazao je visoku svest mališana o teškom stanju u kojem se nalaze njihovi vršnjaci oboleli od raka, impresivna samoorganizovanost ovih mališana koja pokazuje njihovu empatiju prema vršnjacima koji su u teškom stanju.

Svakog dana u periodu od 18 do 21 čas do kraja letnjeg raspusta, sugrađani će biti u prilici da svrate na dečji štand na Limanu 3 i osveže se. Time će pomoći udruženju NURDOR, ali i ispuniti srca mališana koji su svakodnevno tu kako bi pomogli svojim vršnjacima. 

Izvor: rtv.rs, kanal9tv.com