Medicinska oprema za koju su srpsk teniser i njegove supruga prikupili oko milion eura počela je pre nekoliko dana da pristiže na adrese zdravstvenih ustanova.

Prema rečima Jelene Đoković, ona i suprug su se potrudili da prikupe informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama u Srbiji, kao i da nabave najkvalitetniju dostupnu opremu.

Do sada, Kliničkom centru u Kragujevcu su donirana četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.

CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju, ujedno i najvredniji deo donacije, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, kako se tamo leče najteže oboleli pacijenti.

A Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

Po njihovim rečima - ovo je samo početak. U narednim danima Fondacija će isporučiti neophodnu medicinsku opremu i drugim zdravstenim centrima širom Srbije prema njihovim potrebama - 10 respiratora, rendgen aparate, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu.

Fondacija Novak Đoković je već godinama aktivan član filantropske zajednice. Donacije fondacije su samo u 2018. godini bile u vrednosti od 94.557.220 dinara, a cifra raste iz godine u godinu, pa ne sumnjamo da nas čeka još mnogo lepih vesti o ovo dvoje dobrotvora.

Izvor: vesti-online.com

Foto: Jelena Ivanović