Članovi Udruženja građana “Novi Sad“ su posetili Svratište za decu i omladinu na Bulevaru oslobođenja 39 i uručili donaciju. Volonteri udruženja građana Novi Sad su prošle nedelje uručili prikupljene donacije Svratištu za decu i mlade, dovoljno da napuni čitav jedan kombi.

Među donacijama su se našle igračke odeća, obuća, knjige, školski pribor, čak i jedan krevetac. Domaćice ove ustanove će garderobu razvrstati i staviti ih u ormane, deci na raspolaganje. Igračke će biti smeštene u dečji kutak, a neke će biti odvojene za poklon da sačekaju neki od rođenadana ovih mališana.

Za decu koja rade i žive na ulici, Svratište je sigurno mesto na kome mogu da jedu, okupaju se i igraju sa vršnjacima, pa su donacije poput ove neophodne kako bi njihov privremeni boravak bio što prijatniji.

Preko zime u toj ustanovi bude i pedesetak korisnika dnevno, a tokom leta taj broj se smanji jer se mnogi bave nadničarskim poslovima.

Veliki broj građana redovno donosi donacije u vidu odeće i igračaka Svratištu, što omogućava deci da se presvuku i nose čistu odeću. 

Udruženje je pozvalo sve Novosađane, ali i društveno odgovorne kompanije, da i dalje pomažu ovoj ustanovi, posebno sada, kada kriza uzrokovana vanrednim stanjem i dalje traje.

Izvor: nsuzivo.rs