Kompanija MK Group i AIK Banka donirale su 1.600.000 dinara za kupovinu medicinske opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

S obzirom na to da je i pre epidemije virusa Covid-19 ova ustanova godišnje hospitalizovala oko 14.000 mladih, pomoć joj je bila i više nego potrebna.

Institut je zdravstvena i naučno-edukativna ustanova za decu Vojvodine od 0 do 18 godina, a u njoj se obezbeđuju i najkompleksnije zdravstvene procedure.

Kad god smo u mogućnosti, pružićemo podršku ustanovama kojima je ta pomoć neophodna, a sada su prioritet zdravstvene ustanove. Podsetiću da je MK Group jedan od osnivača fondacije ’Magnet za ljubav’, na čiju inicijativu je krajem 2018. godine sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, tako da je ova donacija deo naše kontinuirane višegodišnje saradnje sa ovom ustanovom, istakla je ovim povodom Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Kompanija MK Group je, inače, tokom pršle godine donirala više od million EUR za podršku zajednici, najviše za saniranje štetnih posledica COVID-19, a za svoj doprinos ova kompanija je, od strane Srpske asocijacije menadžera, proglašena za društveno najodgovorniju kompaniju u 2020. godini.

Izvor: nirapress.com