Da li ste uznemireni i zabrinuti ili vam je potrebno da vas samo neko sasluša i posavetuje? 

Znajući da je stanovništvu više no ikad potrebna podrška, zdravstveni radnici, humani pojedinci i preduzetnici stavili su svoje usluge na raspolaganje svima kojima su one potrebne.

Iako je vanredno stanje završeno, to ne znači da će svet moći tek tako da se vrati na staro.

Čekaju nas mnogi izazovi koje ćemo morati da rešavamo u hodu. U poslednja 2 meseca mnogi od nas su se suočili sa gubitkom posla, strahovima, uznemirenošću i drugim problemima, koje situacija poput ove donosi sa sobom. Važno je razumeti da je sve što osećate prirodno. Svi imaju iste brige, ali nemaju svi iste kapacitete i mehanizme da se od tih razmišljanja oslobode.

Psihološka podrška

Psiholog Milica Mikić Grčkarac je omogućila građanima da joj se obrate za besplatne konsultacije psihološke podrške u vezi sa trenutnom situacijom. Svoj termin možete zakazati pozivom na broj telefona 063/687-460 ili slanjem mejla na office@stetoskop.info uz uključivanje imena i prezimena, godine rođenja, Skype ID i željenog vremena.

Besplatna podrška za izazove na poslu

Privatni život nije jedini segment u kome nam može zatrebati podrška u danima nakon vanrednog stanja.

Gubitak posla, povratak na rad ili nošenje sa nadolazećim izazovima na radnom mestu će za mnoge biti problemi sa kojima nije lako izaći na kraj. Iz tog razloga dve organizacione konsultantkinje, Jelena Tasić Plećaš i Jelena Dimitrijević iz tima Jelena CONSULTING, su pokrenule besplatne grupe biznis podrške početkom vanrednog stanja, koje su održavane svake nedelje.

Od 28. maja, grupe biznis podrške će se održavati svakog drugog četvrtka u 18h preko platforme ZOOM. Potrebno je samo prethodno se najaviti na jelena.consult@gmail.com ili preko sajta jelenaconsult.com

besplatna biznis podrska dobrocinitim jelenaconsult

Pomoć za kolege i studente

Profesorka FPN-a, Jasna Veljković, je ponudila psihološko savetovanje svim kolegama i studentima svog fakulteta. Zainteresovani joj se mogu javiti putem mejla jasnapsi@gmail.com, kako bi se organizovali razgovori preko Viber-a ili Skype-a.

Studenti za studente

25 volontera, studenata kliničke psihologije, stavilo je svoje znanje i vreme na raspolaganje kolegama, kako bi im pružili podršku tokom kriznog perioda.

Uz pomoć profesora, ova humana grupica studenata iz dana u dan pruža podršku svojim kolegama, kako bi zajedničkim snagama prebrodili teške trenutke.

Razgovori u trajanju od 30min se mogu zakazati preko njihovog mejla psiholoskapodrskastudentima@gmail.com, a više informacija potražite na njihovoj Facebook grupi.

dobrocinitim studenti psiholoska podrska

50 humanih psihoterapeuta

Oko 50 psihoterapeuta, psihijatara i psihologa je na sopstvenu inicijativu u okviru Facebook grupe “Pričajmo o tome” građanima i građankama ponudilo besplatno savetovanje. Pomoć je pre svega usmerena na sve pojedince koji prolaze kroz stanja straha, nemira i sličnih problema kao posledicu vanrednog stanja. Listu terapeuta možete naći u postu grupe Pričajmo o tome

Savez psihoterapeuta Srbije

Savez društva psihoterapeuta Srbije organizovao se povodom krize koju je izazvao korona virus i stavio na raspolaganje građanima kontakte psihoterapeuta i psihoterapeuta pod supervizijom.

Svi volonteri rade prema smernicama za krizne intervencije uz podršku supervizora, kako bi se osigurala adekvatna podrška svima kojima je potrebna.

Pomagači su raspoređeni po gradovima u kojima rade, a građani mogu da ih kontaktiraju u slučaju problema izazvanih zbog novonastale krize.

dobrocinitim pricajmo o tome

Ako se osećate preplavljeni stresom i negativnim emocijama, budite hrabri i potražite pomoć! Svi ovi stručnjaci su odlučili da svoje veštine i znanje iskoriste kako bi pomogli ljudima u svojoj okolini. Nadamo se da će vas njihovi primeri podstaći da se zapitate kako i sami možete svojim veštinama da date doprinos da svi zajedno prebrodimo ovaj period.