Asmir Kolašinac, srpski olimpijac u bacanju kugle, od početka vanredne situacije na različite načine je pomagao narodu u Sandžaku. Međutim, od kako su članovi njegove porodice prebačeni u Novopazarsku bolnicu, Asmir je svoju energiju i vreme u potpunosti posvetio tome da na svaki mogući način pomogne ostalim pacijentima, kao i lekarima i medicinskom osoblju u junačkoj borbi za svaki život.

Do sada je ovaj šampion svetskog glasa stanovnicima Sjenice donirao raspirator, a koristeći svoj ugled i poznanstva, tražio je pomoć za srpske bolnice od ljudi iz dijaspore, uticajnih pojedinaca i mnogih drugih. Trenutka kada su članovi njegove najuže porodice prebačeni na lečenje u Novi Pazar, on se priključuje samoorganizovanoj grupi sugrađana koji su već volontirali u novopazarskoj kovid bolnici.i svima. Zajedno sa njima, on svakodnevno obavlja najrazličitije poslove - od istovara boca sa kiseonikom, nošenja donirane opreme, pomoći bolesnima, do čišćenja bolničkog kruga.

Rame uz rame sa drugim volonterima svedoči dvadesetčetvoročasovnoj borbe lekara i medicinskog osoblja u bolnici Novom Pazaru i zbog toga se nada se da će njegov primer slediti i druge javne ličnosti i staviti svoj ugled u službu pomoći onima kojima je sada ona najpotrebnija.