Klub volontera NlS-a je tokom prošle godine ostvario više od 1.700 sati volonterskog rada, nastojeći da svojim aktivnostima unapredi uslove života u zajednicama širom Srbije.

U želji da daju svoj doprinos kvalitetnijem i humanijem životu na Zemlji, zaposleni NlS-a oformili su Klub volontera koji danas broji više od 500 članova. Njihov cilj je da ličnim angažmanom doprinesu opštem boljitku zajednice i pruže podršku sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Volonteri kluba su tokom prošle godine ostvarili više od 1.700 sati volonterskog rada, nastojeći da svojim aktivnostima unaprede uslove života u zajednicama širom Srbije. A samo za vreme vanrednih okolnosti izazvanih virusom COVID-19, uložili su preko 500 volonterskih sati, kako bi pružili svoju podršku komšijama i najugroženijim kategorijama stanovništva. Među njihove akcije spada isporuka 33.000 litara pijaće vode koju je opštinama Ivanjica Blace, koje su bile suočene sa nedostatkom pijaće vode usled poplava u tom delu Srbije, kao i dezinfekcija mnogih javnih površina u cilju očuvanja zdravlja svojih sugrađana.

Zahvaljujući brojnim sprovedenim akcijama, dobitnici su Nacionalne nagrade za volontiranje koju dodeljuje Fond za odgovorno poslovanje. Međutim,važnost njihovih akcija se ogleda u poruci koju šalju svojim sugrađanima - da se uključe u slične akcije doprinesu zajedničkom cilju boljem životu na Zemlji.

Po rečima Sretena Kuvekalovića, jednog od NIS-ovih volontera, za njega je čast i veliko zadovoljstvo biti u prilici da nekom pomogne, a uspešnost njihovih akcija mu je podsticaj da nastavi dalje.

Izvor: Nedeljnik, četvrtak, 23.07.2020, str. 62