Pančevo | Giving Balkans

Pančevo

Učenici pančevačke Osnovne škole ,,Sveti Sava” priredili su Uskršnji bazar, koji je imao i humanitarni karakter.

Saznaj više

Udruženje građanki FemPlatz obeležilo je Međunarodni dan žena organizacijom Prvog humanitarnog osmomartovskog pab kviza, sa ciljem podizanja svesti o važnosti borbe za ženska prava.

Saznaj više

U saradnji sa Pab kvizom Mislilac iz Pančeva Udruženje građanki FemPlatz organizuje humanitarni Osmomartovski pab kviz, koji će se održati 8. marta 2022. godine, od 18 do 20h, u cafe baru „Bajka 013“ u Pančevu, Miladina Popovića bb.

Saznaj više

U nedelju, 16. januara, član Atletskog kluba „Panonija“ i jedan od osnivača udruženja „Maratonci“ iz Pančeva, Željko Zeljković je u Sarajevu istrčao svoj stoti maraton i tim podvigom ušao u „Klub 100“ i zaokružio veliki deo svog trkačkog i humanitarnog životnog puta.

Saznaj više

Dečja nedelja se tradicionalno održava u prvoj nedelji oktobra sa ciljem da skrene pažnju na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, kao i na njihova prava da odrastaju u boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Saznaj više

Pančevac Dušan Milojkov je pre dve godine osmislio akciju „Biciklom za bebe”, dok je partnera pronašao u Rotari klubu u Pančevu. Nakon toga je vožnjom na dva točka prikupio više od 67.000 dolara, a u ovdašnje porodilište stigli su mobilni i stacionarni inkubator, sto za reanimaciju i lampe za fototerapiju – sve za novorođenčad.

Saznaj više

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Rotari klub „Pančevo“ uručili su dva inkubatora, sto za reanimaciju i tri lampe za fototerapiju Opštoj bolnici „Pančevo“. Ova donacija deo je projekta „Srca Evrope” koji se sprovodi u 12 zemalja i koji podržava USAID, a sprovodi Rotari. Vrednost donacije pančevačkoj bolnici je 67.280 dolara.

Saznaj više

Pančevački učitelj Predrag Starčević, posetio je u petak NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i tom prilikom im predao celokupan iznos novčnog dela nagrade Najbolji edukator Srbije 2020.

Saznaj više

Društvo pčelara iz Pančeva godinama unazad organizuje humanitarne akcije u okviru kojih prikuplja med među članovima i donira ga socijalno ugroženima ili ustanovama u gradu.

Saznaj više