Udruženje građanki FemPlatz obeležilo je Međunarodni dan žena organizacijom Prvog humanitarnog osmomartovskog pab kviza, sa ciljem podizanja svesti o važnosti borbe za ženska prava.

Događaj je organizovan u saradnji sa Pub kvizom Mislilac, u cafe baru Bajka 013, a prikupljale su se donacije za Sigurnu kuću u Pančevu.

Na pab kvizu je učestvovalo 14 ekipa iz Pančeva, Beograda i Vršca, koje su takmičile u 10 oblasti: opšta kultura, istorija, sport, film, mozgalice, književnost, geografija, nauka, muzika i oblast večeri – poznate žene Srbije.

Ekipe su donele donacije za žene i decu koji borave u Sigurnoj kući Pančevo, a bilo je donacija i od sugrađana i sugrađanki koji se nisu takmičili, ali su odlučili na učestvuju kroz donaciju.

Stručna radnica Sigurne kuće Pančevo Jelena Džunić istakla je nakon pab kviza da je veoma zadovoljna odzivom ljudi.

Događaj je prevazišao naša očekivanja i zaista smo prezadovoljne. Odziv ljudi je neverovatan, atmosfera je divna i sjajno smo se zabavile. Donacija ima zaista mnogo i zahvalne smo organizatorkama i svim učesnicama i učesnicima koji su odvojili ovo veče za druženje, učenje i Sigurnu kuću Pančeva, izjavila je Jelena.

Izvor: k-013.com