Mladi filantropi iz Osnovne škole "Sremski front" u Šidu nedavno su nas obradovali videom u kome su nam pokazali šta su naučili na časovima filantropije i kako oni vide filantropiju.

Ima li boljeg povoda od Svetskog dana ljubaznosti da video podelimo sa vama?

"Sremski front" je jedna od 9 škola koje učestvuju u našem pilot projektu "Upoznajmo filantropiju", koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u skladu sa ciljevima Saveta za filantropiju, i koji podrazumeva edukaciju najmlađih koji kroz časove filantropije uče o pravim vrednostima.

Mališani iz "Sremskog fronta" su oduševljeni časovima filantropije, pa su nam zajedno sa učiteljicom Svetlanom Bolmanac, uz video poslali i poruku "Hvala što ste nas podsetili da je ljubav prema drugima važna i da nas čini srećnima kada se međusobno pomažemo i delimo sreću".

Kako njihovi drugari iz Vladičinog Hana vide svoje časove filantropije, čitajte ovde.

Časovi filantropije su razvijeni u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID Serbia, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.