Učenici Osnovne škole, “Sveti Sava” iz Vladičinog Hana na časovima filantropije sa radošću uče o našim velikim filantropima, kako se postaje dobar čovek i šta je sve dobročinstvo.

Njihove učiteljice Biljana Ristić, Sladjana Dodić i Vinka Dimitrijević im pripremaju kreativne časove uz knjigu Upoznaj filantropiju i ostale materijale koje su kreirali Fondacija Ana I Vlade Divac i Koalicija za dobročinstvo, uz pomoć Kreativnog centra.

Od ove godine, učenici 9 škola u Srbiji učestvuju u pilot projektu “Upoznajmo filantropiju”, koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u skladu sa ciljevima Saveta za filantropiju, i koji podrazumeva edukaciju najmlađih, koji kroz časove filantropije uče o pravim vrednostima.

Učitelji su prošli obuku o pripremi nastave, a deca nam šalju svoje radove, upoznaju se sa našom filantropskom istorijom i raduju se svakom času filantropije koji je drugačiji. Deca tako usvajaju vrednosti dobročinstva, postaju dobri ljudi i deo nacionalnog Dobročinitima.

Časovi filantropije se odvijaju u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID Serbia, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.