Priće o humanosti i dobročinstvu su one koje nas najviše obraduju, pa ih sa zadovoljstvom delimo kako bi dobra dela inspirisala što veći broj naših sugrađana. Jedna od zanimljivih akcija nam stiže u organizaciji Humanitarne knjižare i Humanitarnog kutka. Trenutno funkcionišu kao Facebook grupa, ali je u planu i registracija udruženja. Reč je o aukcijskoj prodaji knjiga i ostalih predmeta, gde pobednik aukcija uplaćuje sav iznos korisniku jedne od sledećih fondacija: Budi Human, Podrži život, Budi Srećan ili Pokreni život.

Svake subote od 19h, idejni tvorci organizuju i „lajv humanitarni bazar" u pomenutoj Facebook grupi, gde pobednik takođe uplaćuje sav iznos na namenski račun korisnika u fondaciji. Nakon toga, pobednik ima dva radna dana da priloži dokaz o uplati, tako da je sve potpuno transparentno.

Kako ističu pokretači ove grupe, koja trenutno broji gotovo 10.000 članova, u proseku se po jednom lajvu prikupi oko 1.000 EUR za korisnika, a održano je više od 20 lajv humanitarnih akcija.

Samo u proteklom mesecu novembru, preko Humanitarne knjižare i Humanitarnog kutka prikupljeno je 1.600.000,00 dinara.

Kao donatori odazvali su se mnogi izdavači uključujući Vulkan, Plato, Ukronija, Mascom, Agora kao i mnoga mala i srednja preduzeća.

Izvor: Dobročinitim