Humanitarno takmičenje u izradi medenjaka nikog ne ostavlja ravnodušnim. Tako će prihodi prodaje najboljih ručno izrađenih poslastica sa prvog Sajma medenjaka u Novom Sadu biti usmereni na lečenje bolesne dece u okviru Fondacije „Budi human”.

Prvi Sajam medenjaka u organizaciji Humanitarnog udruženja „Tezga za život“ upriličen je u subotu u hotelu „Leopold“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, a pored prodajnog upriličen je i takmičarski deo, u okviru koga je postavljena izložba ovih rukotvorina.

Manifestacija je, kao i sve koje organizuje „Tezga za život“, humanitarnog karaktera. U okviru takmičarskog dela, u holu hotela „Leopold“ zablistali su originalni medenjaci koje su izradili autori na teme: „Novi Sad“, „Vojvodina“ i „Cveće“. Tu se ugodno ušukao plavi šešir ukrašen cvećem, kredenac, cveće, oslikan Balašević, kao i Čvarkov iz „Državnog posla“. Sve su to žene ručno izrađivale i to danima, kako bi se pripremile za takmičenje. Tri najbolja rada, koja su ocenile predstavnice stručnog žirija, sa svim pristiglim biće kasnije prodata na humanitarnoj aukciji.

Na takmičenje su se prijavljivale žene iz različitih krajeva, a pristigli su i oni sa Kosova i Metohije.

U ovkiru manifestacije „Tezga za život“ medenjaci su doneli najviše novca za decu. Gde god da smo prodavali, osamdeset odsto novca je od medenjaka. Tako smo došli na ideju da organizujemo Sajam medenjaka. Potrudićemo se da sledeći bude festivalskog karaktera, pojasnila je organizatorka Sajma medenjaka Tatjana Rađenovć.

Celokupan prihod od njihove prodaje biće uplaćen Fondaciji „Budi human“ za lečenje dece.

Izvor: dnevnik.rs