Korisnici narodne kuhinje u Zaječaru dobijaju ovih dana pojačan besplatni obrok zahvaljujući saradnji kompanije DM, Crvenog krsta Srbije i pojedinih lokalnih poljoprivrednih gazdinstava. 

Crveni krst Srbije ostvario je saradnju sa kompanijom „DM”, koja je donela odluku da izdvoji postotak prihoda za nabavku dopunskih artikala hrane, te je za korisnicike Narodne kuhinje u Zaječaru obezbeđeno 315 kilograma jagoda, a podela je počela u sredu.

Donator je iskazao volju da se realizacija koncipira tako da pored direktnog humanitarnog aspekta koji je u vezi sa namenom donacije, drugi aspekt – nabavka bude sprovedena na način kojim će se pružiti podrška socijalnom zapošljavanju.

To konkretno znači da se namirnice ne nabavljaju u velikim sistemima i lancima, već da se nabavkom podrže mali proizvođači, odnosno poljoprivredna gazdinstva, udruženja, zadruge. Crveni krst Zaječar stupio je u kontakt sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava u Zaječaru i okolini i ugovorio nabavku dostupnih životnih namirnica, navode iz zaječarskog Crvenog krsta.

Dragi Cikić, poljoprivredni proizvođač iz Dubočana, koji se bavi proizvodnjom jagoda i drugog voća, započeo je lepu saradnju sa Crvenim krstom Zaječar.

Mi imamo gde da plasiramo našu robu, ali smo se uključili i u ovu akciju, više da pomognemo. Ja sam dete bez roditelja i odrastao sam u domu i ovakve akcije mi mnogo znače, kaže Cikić. 

U sredu je podeljeno 315 kilograma jagoda korisnicima Narodne kuhinje u gradu, a jagode će narednih dana dobiti i korisnici Narodne kuhinje u zaječarskim selima.

Izvor: Radio Magnum