Važno je da deca odrastaju uz knjige od najranijih dana, a to su neke od društveno odgovornih kompanija iz Srbije prepoznale i ovog leta – na inicijativu kompanije „Visa“, uz podršku „Lagune“, Fondacija „SOS Dečija sela Srbije“ postala je bogatija za 500 knjiga za decu iz edicije Mala Laguna.

Nacionalna direktorka „SOS Dečija sela Srbija“ Vesna Mraković Jokanović zahvalila je kompaniji „Visa“ i izdavačkoj kući „Laguna“ na donaciji, ističući da će knjige značajno doprineti da deca zavole čitanje. 

Svi naši timovi radeći sa decom ističu važnost podsticaja za razvoj dece, a čitanjem se edukujemo, upoznajemo svoj unutrašnji i spoljni svet, razvijamo maštu, kreativnost, i značajno doprinosimo pismenosti i lepoti izražavanja. Klasici koje smo na poklon dobili, kao i mnogo novih kvalitetnih naslova domaćih i stranih autora, sasvim sigurno će obradovati decu. Knjige ne poznaju granice, uz njih putujemo gde nas priča nosi i zbog toga je ova donacija jedinstvena. Veliko hvala kompanijаma „Visa“ i „Laguna“ što misle na decu bez roditeljskog staranja o kojoj brinemo“, istakla je Vesna Mraković Jokanović.

Knjige su uručili Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije „Visa“ za jugoistočnu Evropu, i Vuk Lazarević, v.d. direktor marketinga izdavačke kuće „Laguna“.

Izvor: SOS Dečija sela Srbija