Fondacija „Iskorak“ je u saradnji sa partnerima „Malom učionicom“ i Crvenim krstom pokrenula akciju prikupljanja školskog pribora za ugroženu decu (6-11 god) iz Zaječara. Prikupljanje se odvija u nekoliko zaječarskih knjižara, a moguće je sredstva donirati i putem sajta Fondacije.

Pored nekoliko lokacija u Zaječaru na kojima je organizovano prikupljanje školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih kategorija, sada je moguće donirati novac i putem sajta Fondacije „Iskorak“ za istu svrhu. Sav novac koji bude prikupljen ovim putem, biće usmeren na kupovinu školskog pribora za najugroženije mališane.

Ovo je jedna od aktivnosti u okviru projekta koji Fondacija „Iskorak“ realizuje u saradnji sa svojim partnerima „Malom učionicom“ i Crvenim krstom iz  Zaječara, i koji je fokusiran na  pružanje pomoći u učenju deci iz socijalno ugroženih kategorija, uzrasta od 6 do 11 godina.

Većini ove dece roditelji nisu u mogućnosti da pruže dodatnu podršku u obrazovanju zbog finansijskih problema, ne mogu da im plate dodatne časove, i najčešće nisu u mogućnosti da im sami pomažu u savladavanju školskog gradiva, i to pred početak školske godine u kojoj je roditeljima za opremanje dva školarca neophodno da izdvoje prosečnu platu, odnosno oko 65.000 dinara.

Predmete srpski jezik, matematiku, svet oko nas i engleski jezik deci će na kreativan način i kroz igru, predavati profesionalni pedagozi, koji će pratiti njihov napredak i biti im na raspolaganju za indidvidualne konsultacije, dodatne časove i sl.

Izvor: Radio Magnum